hvad der sker når du passerer en galdesten ?

Galdesten , der er massive masse består af kolesterol eller galde partikler , kan enten være uskadelige, eller de kan gøre dit liv temmelig elendigt . Mens de fleste galdesten passerer ud af kroppen gennem fordøjelseskanalen uden at blive bemærket , gøre nogle bliver fanget , når de forlader galdeblæren , eller når de når tarmene

Symptomer


Ifølge Cedar-Sinai Hospital , en galdesten angreb vil forårsage smerte i den øvre del af maven , generelt på højre side , og gas , opstød , kvalme og /eller tab af appetit . Hvis angrebet er alvorlig, kan der være en feber og tegn på gulsot .

Diagnose


Regelmæssig X-stråler vil ikke vise galdesten , så andre diagnostiske foranstaltninger kan anvendes , herunder ultralyd og CT -scanninger . Special farve kan også bruges som vil fremhæve de galdegangene , der kan hjælpe med at finde en blokering . Blodprøver kan gøres for at lede efter leverproblemer , pankreatitis eller infektion .

Behandling


De fleste mennesker , der har galdesten , men ingen symptomer har ikke brug for behandling . For dem galdesten , der forårsager smerte og ubehag , tilbyder Mayo Clinic to behandlingsformer . Den mest almindelige procedure er at fjerne galdeblæren kirurgisk . Galdeblæren er ikke nødvendigt , men det er fjernet kan forårsage diarré . Den anden mulighed er at tage medicin for at opløse stenene , selv om dette kan tage flere år . Denne metode er normalt forbeholdt dem , der ikke kan tåle operation .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.