kan en DNA-test foretages på en ufødt baby ?

Test DNA på en ufødt baby er muligt ved hjælp af enten en fostervandsprøve eller chorion villus stikprøver ( CVS ) test . Disse test er typisk bruges til at bestemme fødselsdefekter , abnormaliteter , arvelige sygdomme eller fædreorlov og kan udføres fra 10 til 24 uger efter undfangelsen :

Årsager til Test


Disse tests er ikke rutine , men afhængigt af forskellige faktorer såsom arv og moderens alder , lægerne rådgive dem, når der er øget risiko for, at barnet kan have defekter eller sygdomme som Downs syndrom eller seglcelle-anæmi .

Testning for Fædreorlov


Test blot for at bevise faderskabet anbefales ikke til DNA test på et ufødt barn , fordi de prøver at gøre bære nogle risici og DNA test på en nyfødt bære næsten ingen risiko .

CVS Test


Denne test bruges 10 til 13 uger efter undfangelsen . Den udføres ved at indsætte et rør gennem skeden eller maven for at hente en prøve af barnets moderkagen .

Fostervandsprøve Test


Denne test udføres ved 14 til 24 uger og bruger en nål indsat i maven og direkte i livmoderen til at tage en prøve af fostervandet .

risici og sikkerhed

Fostervandsprøve og CVS tests har forholdsvis lav risiko faktorer , men de risici gøre inddrage abort og infektion . I henhold til March of Dimes , risiko for spontan abort er omkring 0,5 procent for fostervandsprøve og 1 procent for CVS . Efter 24 uger fra undfangelsen , øge risikoen dramatisk .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.