indtagelse af natriumbikarbonat

Indtagelse af natriumhydrogencarbonat hjælpemidler det menneskelige legeme i to primære måder . Som et stærkt alkalisk ( lav pH ) stof , handler det at reducere surhedsgraden i maven og spiserøret . Neutralisering af maven syrer kan lindre fordøjelsesbesvær , maveproblemer og halsbrand . Som en ingrediens i fødevarer , øger det bagværk som brød , kager og småkager

Identifikation


natriumhydrogencarbonat ( NaHCO3 ) , en krystallinsk hvidt fast stof , oftest vises i en pulveriseret eller presset tabletform. Natriumhydrogencarbonat er almindeligt kendt som bagepulver , når det anvendes i madlavningen som en " hævemiddel , " tilføjer kuldioxid til bagning blandingen . Bagepulver er simpelthen natriumbikarbonat med fløde af tandsten tilføjet reducere alkalinitet . Natriumhydrogencarbonat er en glimrende basisk kilde til at neutralisere en række sure kemiske forbindelser i fødevarer .

virkningsmekanismer


Natriumhydrogencarbonat er meget effektiv til at sænke pH i saldoen for de sure løsning. Den menneskelige mave indeholder meget sure stoffer, der nedbryder komponenter af fødevarer og væsker . Da maven er en aktiv muskel , det junger og presser indholdet for at lette mad opdeling som det frigiver primært saltsyre med en ekstremt lav pH . Når denne mave aktivitet afbrydes på grund af maveindhold sammensætning , volumen eller pH , kan det føre til uregelmæssig mave kontraktioner og forårsager sur refluks ( halsbrand ) op mod spiserøret . Natriumhydrogencarbonat indtages oralt hurtigt blander sig med maven indhold at mindske de samlede pH eller surhed .

i bagning , natriumbikarbonat 's udgivelse af kuldioxid bobler ved høje temperaturer giver en mere "porøse " resultat . Der er literallly hundredvis af små rum og gryder er produceret i brød , kager og cookies , der resulterer i at behage tekstur og sammensnerpende .

kuldioxid bobler da den blev indført i maven , blot få udåndet eller absorberet i blodbanen med lidt at ingen indvirkning på kroppen stofskifte .

Betydning


Snesevis af hjem retsmidler findes for fordøjelsesbesvær og halsbrand , men de fleste gør ikke løse ubehag forårsaget af mavesyre ubalance . Te , mælk , citronsaft , yoghurt og juice ikke lavere pH så effektivt og så hurtigt som natriumbicarbonat , fordi de ikke er stærke alkalinizing agenter . .

Som det metabolizes gennem den nederste halvdel af fordøjelseskanalen , kan natriumbikarbonat også handle for at mindske surhedsgraden i urinen at hjælpe med at behandle urinsyre nyresten . I sjældne tilfælde er det sammensatte oralt under en læges pleje til behandling af visse former for nyresvigt og tubulær acidose .

Overvejelser


Over -the-counter natriumbikarbonat retsmidler indeholder ofte andre stoffer , hvoraf nogle er aktive , nogle inaktive . Aspirin er den mest almindelige tilføjede aktive ingrediens . Disse tilføjelser kan producere uønskede virkninger såsom ringen af ørerne , irritabilitet og svimmelhed . De produkter indeholder også store mængder af natrium , som er en bekymring for de pågældende personer af en diæt med lavt natriumindhold .

Forholdsregler Advarsler

Diskutere fordele og ulemper ved lejlighedsvis natriumbikarbonat brug sammen med din læge , da det vedrører din personlig sundhed . Gravide eller ammende kvinder bør konsultere deres læge , før indtaget store mængder af dette stof .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.