farerne ved teenagere ryge

Den Centers for Disease Control bekræfter, at størstedelen af de 45 millioner rygere begyndte at ryge da de var teenagere , og at det uden indgriben fleste teenage- rygere vil fortsætte den vane . En 2009 -undersøgelse , som Statens Institut om stofmisbrug ( Nida ) fandt , at teen rygning er på et historisk lavt niveau. Mange gymnasieelever , er dog stadig lys op , sætte sig selv i fare for afhængighed og sundhedsmæssige problemer .

nikotinafhængighed


Omkring 35 millioner mennesker forsøger at stoppe rygning hvert år på egen hånd , med de fleste tilbagefald og rygning igen inden for en uge . Forskere ved Nida forklare , at dopamin , en føle sig godt tilpas endorfin , frigives normalt, når du oplever noget behageligt , men ryge cigaretter får neuroner til at frigive overskydende dopamin . Den følelse af glæde teenage oplevelser rygning ikke længe , så at gentage den følelse , skal teen have en anden cigaret .

Heart og lungeskader Potentielle


De omkring 4. 000 kemikalier , der findes i en tobaksplanten udgøre mulige sundhedsmæssige problemer . Nikotin er vanedannende og forårsager puls og blodtryk til at stige og blodkarrene til at snøre . Tres af kemikalier i tobak menes at forårsage kræft . Tobaksrøg udgivelser kulilte og partikler stoffer, der tilsammen kaldes tjære . Skal teen fortsætte med at ryge , kan både hjerte og lunger skader opstår.

de helbredsmæssige farer Fortsæt


Teenagere , der fortsætter med at ryge , har større risiko for leukæmi , grå stær og lungebetændelse . Brug af tobak er også forbundet med en tredjedel af alle kræftdødsfald med lungekræft forårsager flest dødsulykker (forbundet til 90 % ) . Andre kræftformer, der er forbundet med udvidet brug af tobak er kræft i mund, svælg , strube , spiserør, mavesæk , bugspytkirtel , livmoderhals , nyrer , ureter og blære . Teenagere , der fortsætter med at ryge kan også miste nogle af deres lugtesans og smag . ( Ref. 2 )

Teen Graviditet og Rygning


Nida konstateret, at mellem 2007 og 2008 , 20,6 procent af teenage- piger mellem 15 og 17 år gammel røget i løbet af deres graviditet . Nida sagde , at kulilte og nikotin fra tobaksrøg kan forstyrre fostrets iltforsyning . Fordi nikotin " let passerer placenta , kan det nå koncentrationer i fosteret , som er meget højere end moderens niveauer . " Føtalt blod, fostervand og modermælk er også modtagelige for den toksiske effekter af nikotin , at sætte både fostre og spædbørn i fare .

Sundhedsfarer Udvid til den næste generation

En teenager mor, som ryger kan være ved at give sit barn en dødsdom . Der er risiko for en dødfødsel , vuggedød , præterm fødsel og luftvejsproblemer . Hvis teen fortsætter med at ryge mindst en pakke om dagen under graviditeten , hun også fordobler risikoen for barnet vil være mere modtagelige for tobaksafhængighed .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.