hvad er en fysioterapeut ?

Folk er ofte forvirrede over forskellen mellem en personlig træner , motion instruktør og en fysioterapeut . Mange mennesker tror ofte , at personlige træning og fysisk terapi er de samme erhverv . Men det er langt fra sandheden . Der er nogle store forskelle i både uddannelse og arbejdets omfang , der kræves af en fysioterapeut og en personlig træner og det er vigtigt at forstå forskellen

Historie


Erhvervet af fysioterapi begyndte tilbage i 1920 . Den første professionelle organisation blev kaldt den amerikanske Woman's Physical Terapeutiske Association og blev grundlagt af Mary McMillan . Den organisation oprettet retningslinjer for praksis med genopbygningen hjælpemidler ( udtrykket givet til fysioterapeuter på det tidspunkt ) . Det begyndte også at etablere uddannelsesprogrammer og skoler for behandlere . På dette tidspunkt havde mindre end 300 medlemmer , og som navnet antyder kun var åben for kvinder.

Funktion


Den praksis fysioterapi begyndte på grund af et behov for at rehabilitere soldater , der hvor handicappede , mens tjeneste i krigen. Da antallet af sårede steget og skaderne blev vanskeligere at behandle , voksede Udøvelse af fysisk terapi og ændret . Et vigtigt skridt var nået, når den medicinske afdeling af den amerikanske hær gennem sin division af Ortopædisk Kirurgi og afdelingen for fysisk genopbygning , som er oprettet hospitaler specielt designet til at hjælpe rehabilitere soldater . Denne bevægelse skabte en vigtig betænkning, påviste behovet for massage og manuel terapi . Dette førte til udvikling af skoler at uddanne enkeltpersoner som fysisk genopbygning hjælpemidler . I 1920 var der en bevægelse væk fra titlen på genopbygning støtte til fysioterapeuter . Også i denne tid den amerikanske Fysioterapi Association blev dannet . Erhvervet fortsatte med at vokse og til sidst blev anerkendt som et medicinsk speciale . Uddannelsen af terapeuter også blev mere specialiseret. Ved 1940 's den faglige organisation , at Mary begyndte som den amerikanske Woman 's Physical Terapeutiske Association ændret, og de vedtog det navn, de stadig bruger i dag , American Physical Therapy Association .

Overvejelser


I 1940'erne og 1950'erne , var efterspørgslen efter terapeuter stigende. Flere skoler blev udviklet og kravene til at blive en fysioterapeut blev mere stringent . At arbejde som en fysisk terapeut , har du nu brug for en kandidatuddannelse , og du skal tage en test og en licens fra den stat, hvor du ønsker at udøve . Mens der er standard klasser og programmer kræves for at blive godkendt , har erhvervet udviklet sig til at tillade terapeuter til at blive meget specialiseret. De kan fokusere på børn , voksne eller seniorer . De kan specialisere sig i neurologi , behandle patienter , som har haft et slagtilfælde eller hjerneskade . de kan arbejde i ortopædi , behandling sportsskader

Fordele


En fysioterapeut er uddannet til at vurdere og behandle lidelser, der er resultatet af skader og medicinske tilstande . De arbejder med deres patienter en på én og design et særligt program, der er skræddersyet til patientens individuelle behov og mål . Fysioterapi kan hjælpe dig med at genvinde styrke og smidighed efter operation eller skade . Det kan hjælpe dem, der har mistet evnen til at drage omsorg for sig selv lærer at blive selvstændige igen . Fysioterapeuter har licens til at anvende nærmere såsom ultralyd og elektrisk stimulation til at bidrage til at øge healing og administrere smerte . Fysioterapeuter har gennemgået grundig uddannelse for at hjælpe med at diagnosticere en patient og derefter bygge et meget specifikt program for at bringe den enkelte tilbage til et højere niveau for at fungere.

Ekspert Insight

Der er konkrete ting , som adskiller en fysioterapeut fra en personlig træner . Fysioterapeuter er licenseret af staten til at diagnosticere og behandle din tilstand . Personlige trænere er ikke . Fysioterapeuter har licens til at anvende metoder , men personlige trænere er det ikke. Fordi fysioterapeuter er licenseret , er deres ydelser dækket af en forsikring , da der er en standard kvaliteten af pleje . Da personlige trænere ikke er overvåget af staten , og fordi der ikke er mærket som terapi , er motion ikke direkte er dækket af forsikringsselskaber. Der er ingen tilsyn med certificering af personlige trænere . Der er weekend kurser og endda online-klasser til at certificere undervisere . Det betyder at du kunne arbejde med en træner med begrænset viden og evner .

I modsætning til nogen til at arbejde som en fysisk terapeut , de skal have en universitetsuddannelse og være godkendt af staten . Men der er respektable personlig træner certificering kurser og kollegium grader i træningsfysiologi . Personlige trænere med en stærk uddannelsesmæssig baggrund kan arbejde med de oplysninger, de modtager fra en fysioterapeut , for at hjælpe patienten overgangen fra at være udskrevet fra fysioterapi til at arbejde ud derhjemme eller i et motionscenter .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.