hvad er fosteret ?

Fosteret er en temmelig dårligt defineret medicinske betegnelse , der refererer til hvad der sker , når et ufødt barn begynder at have problemer , mens moderen er i arbejde . I de fleste tilfælde indebærer fosteret en mangel af lufttilførslen til fosteret , som kaldes fosteret iltmangel . Mens de fleste babyer er leveret uden nogen komplikationer fra fosteret , er der tilfælde , hvor det resulterer i sådanne vilkår, som cerebral parese , krampeanfald og mental retardering

Funktion


Der er en række situationer, der kan resultere i føtal nød . En, der er fælles , er , når moderen begynder at opleve sammentrækninger under fødslen og blodtilførslen til moderkagen er pludselig afskåret . Moderkagen konvolutter fosteret og barnet stammer næringsstoffer fra det . Under veerne undertiden stramning af muskler skubber mod navlestrengen , hvorigennem næringsstoffer og blod pass , hvilket fosteret .

Typer


fosteret kan være forårsaget på andre måder . Infektioner kan resultere i denne tilstand , som kan , hvad der er kendt som en placenta abruption , hvor fosteret skiller fra moderkagen for tidligt på arbejdsmarkedet . Hvis navlestrengen er fordrevet i løbet af arbejdskraft , der er kendt som en diskusprolaps navlestreng , vil fosteret ikke næringsstoffer , indtil problemet er løst , eller det er født . Lavt blodtryk under fødselsprocessen på den del af moderen vil påvirke fostret så godt, med føtal distress en mulighed .

Størrelse


Nogle af de tegn på føtal distress er en langsom puls på under 100 beats per minut , som kaldes brachycardia . Det modsatte, takykardi , er et hjerteslag på mere end 180 slag i et minut , som regel resultatet af moderen , der har en feber . Læger vil være opmærksom på dette nummer , vel vidende , at den gennemsnitlige fostrets hjertefrekvens er mellem 120 og 160 slag i minuttet . Føtal acidose er kigget efter at opdage fostre angst, hvilket betyder, at der er en ophobning af for meget syre i barnets blodbanen .

Forebyggelse /Solution


Når tegn på føtal distress ses , barnet skal leveres så hurtigt som muligt . En løsning på dette er en kirurgisk procedure kaldet en kejsersnit-sektion, der fjerner barnet gennem et snit i moderens mave . I andre tilfælde , overtalelse arbejdskraft med medicin levendegør leverancen . En episiotomi udføres ved at lave et snit i området fra anus til vagina at tillade levering til forekomme hurtigere , og dette er en anden mulighed . Nogle gange vil lægen ansætte en sugekop , som han kan placere på barnets hoved , når den vises . Det kan hjælpe trække barnet ned fødselskanalen i et vakuum ekstraktion levering .

Overvejelser

Fosteret hjertefrekvens kan være tæt overvåget ved hjælp af elektronisk fosterets hjerte overvågning . Hjertet skærm bruger ultralyd til at detektere bevægelse af fostrets hjerte . Barnets hjertefrekvens kan derefter bestemmes , og det vil blive set af en sygeplejerske under fødslen . Sygeplejersken vil være i stand til at tage hensyn til eventuelle afvigelser i puls fra reaktioner på kontraktioner og lade lægerne vide, hvis der er grund til alarm .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.