hvad er hypertension ?

Hver gang dit hjerte slår , fem Potter blod fuldføre en vaskulær kredsløb . Dette hjerte cyklus omfatter fodring blod til arterier , vener og kapillærer . To tal er vigtige , når det drejer sig om trivsel i dit hjerte : det systoliske og diastoliske blodtryk. Disse to tal udgør dit blodtryk , hvilket er den kraft af blod , der er imod væggene i blodkarrene . Måling af blodtryk er en smertefri procedure , der tager kun et par sekunder og kan give en tidlig advarsel om mere alvorlige helbredsproblemer.

Identifikation


Hypertension , eller højt blodtryk , betyder blot, at presset fra det blod, der går gennem væggene i dit blodkarrene er for høj. Blodtrykket kan stige af mange grunde . Nogle mennesker har " hvide pels hypertension " og deres blodtryk stigninger i lægens kontor på grund af nervøsitet og angst . En anden grund er , at din arterier har mistet deres fleksibilitet og er stivnet på grund af andre medicinske tilstande , såsom åreforkalkning . Hvis dine nyrer fejl , kan de ikke fjerne overskydende salt og vand fra din krop , som kan bidrage til hypertension .

Betydning


Din blodtrykket skal holdes inden for et bestemt interval for at forhindre skader på hjerte , hjerne , øjne og andre organer . Når din blodkar eller arterier bliver stive eller hærde , skal dit hjerte arbejde hårdere for at pumpe blod rundt i kroppen . Blodårerne bør være fleksible , så de kan udvide , når blodet flyder gennem dem . Hvis de stivne , er blodet tvunget igennem en mindre plads , og dermed forårsager din blodtrykket til at stige . Denne stigning i blodtrykket er ofte tavs og mange mennesker ikke har nogen symptomer . Dette er grunden til hypertension er ofte omtalt som en " lydløs dræber ".

Typer


Hypertension er ofte opdelt i tre faser . Pre-hypertension er blodtrykket , der er 120 til 139 over 80 til 89 . Fase 1 hypertension er et tryk mellem 140 til 159 over 90 til 99 . Etape 2 hypertension er blodtrykket lig med eller højere end 160 over 100 . Et beløb af højt blodtryk øger dine chancer for hjerte -og nyreskader . Jo højere dine tal er, jo højere er din risiko . Et højt læsning indikerer ikke , at du har forhøjet blodtryk , bør du have dit blodtryk taget flere gange , når du er rolig og afslappet

Advarsel


Som blodtrykket stiger , så gør risikoen for slagtilfælde , hjerteanfald . nyresvigt og hjerteproblemer . Hypertension kan også forårsage en forstørret hjerte , der ikke virker ordentligt . Hypertension venstre ubehandlet kan forårsage alvorlige skader på dit hjerte , hjerne og nyrer . Det anslås, at kun to ud af tre personer , der har forhøjet blodtryk er blevet diagnosticeret . Det betyder , at der er en masse mennesker går rundt med denne betingelse at vide det. Opmuntre din elskede til at få et blodtryk læsning .

Forebyggelse /Solution

Visse faktorer har været knyttet til hypertension . Hvis du ryger , planlægger at holde op . Spørg din læge om hjælp i at holde op med dette vanedannende vane . Begræns dit indtag af salt . Spise en masse salt har været knyttet til hypertension . Det anbefales , at din grænse for salt bør være 2. 400 milligram om dagen . Spise en sund kost , der er fuld af frugt , grøntsager og fuldkorn . Spis fedtfattig og fedt-fri mejeriprodukter . Hvis du er overvægtig , at tabe sig. De ekstra pounds gøre dit hjerte arbejde hårdere . Motion regelmæssigt . Start langsomt at undgå at blive modløse .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.