hvad gør lus ud ?

Lus ikke diskriminerer på grundlag af hårlængde , farve eller alder . De vil gerne springe fra en menneskelig vært til den næste . Der er millioner af tilfælde af lus hvert år . Når vi tænker på lus , vi normalt tænker på lus . Faktum er , at mennesker kan være vært tre forskellige slags lus : lus , krop lus, og pubic lus . Kæledyr og dyr ikke spiller en rolle i overførslen af lus . Lus er parasitiske insekter, der lever af menneskeblod

Identifikation


Hovedlus ( Pediculus humanus capitis ) er vingeløse insekter, der er knap synlige . De er grå-hvid i farve og omkring 2-3 mm i længden . De kan forveksles med skæl . Hver hun lus lever i en måned og vil producere 7-10 æg ( nit ) . Det er vanskeligt at fjerne hovedlus , fordi de er fastgjort med en vandtæt klæbrig substans . Disse nits kan findes på hovedet , øjenvipper , og øjenbryn . De er almindeligt forekommende i førskole og elementære børn . Offentlige lus , kendt som Phthirus pubis , er små seks benede væsener , der ligner krabber . Disse lus er hvide til brunlige i farven og har en oval form . Hvis de er blevet fodring , de igen mørk rød . . Mens de normalt findes i pubeshår , kan de også findes i armhule hår , skæg , og øjenvipper . Kropslus ( Pediculus humanus corporis ) ligner hovedlus , men er meget større end de andre typer . De kan leve overalt på kroppen . En kvindelig lus kan lægge omkring 300 æg eller flere i hendes levetid . Mens hovedlus lever på hovedbunden , kropslus foder og derefter dukker sig i tøj sømme .

Effekter


I det øjeblik , at lus beslutter at gøre dig deres nye hjem , vil du vide . Hovedlus vil føles som en kildrende fornemmelse langs din scalp. You måske også føle , at noget bevæger sig rundt i håret . Som leder lus bider hovedbunden , er der kløe . Dette er en allergisk reaktion på spyt . Hovedlus er meget aktive om natten , og det vil være vanskeligt at sove . Sår kan udvikle sig, hvis du konstant er skrabe dit hoved . Bakterier kan spredes fra fingrene til din hovedbund forårsager en infektion . I nogle tilfælde kan folk have kønsbehåring lus uden symptomer . De fleste mennesker klager over intens kløe , der bliver værre om natten . Bid af kønsbehåring lus kan resultere i blå-grå mærker på indersiden af lårene og pubesområde . Symptomer på kropslus er konstante og intense kløe . Du kan udvikle en udslæt , der ligner små welts . Kløe er mest intens omkring taljen, lyske og lår . Hvis du har haft kropslus i lang tid , kan infektionen mørkere og tykkere din hud .

Typer


Lus behov varme og fugtighed at udruge . Stadier af hovedlus er nit , nymfe og voksen lus . Nit er omtrent lige så stor som et knappenålshoved og luge i 7-10 dage . Når de klækkes de bliver gennemsigtige . En NIT bruger luft , at det sluger og udviser gennem sin endetarm til at skabe en luftboble . Denne luftboble styrker nit ud af sin sag . En NIT , der har udklækket kaldes en nymfe . Det svarer i udseende til en voksen lus , men meget mindre . En nymfe behov for foder ud af humant blod inden for 40 minutter, hvis den skal overleve . Inden 7-12 dage , vil nymfen molt omkring 3 gange før det bliver en voksen . Lus lever op til 30 dage .

Forebyggelse /Solution


Der er en række pediculicidal shampoo , aerosoler , og skylninger , der kan behandle hovedlus . Det kan tage to ansøgninger før alle nit er ødelagt . Når du har anvendt behandlingen , bruge en fin-tandet kam eller en lus kam . Se efter hovedlus , når håret er vådt . Har små sektioner af hår og kam mod hovedbunden . Gentag kæmning metode hver 2 til 3 dage i 2 uger . Hovedlus kan leve op til 48 timer uden en vært , så er det nødvendigt at desinficere alle personlige ejendele , der kom i kontakt med de angrebne hovedbunden . Vask og tør på de hotteste cyklus for at undgå reinfektion . Sættetid alle børster og kamme til 15 minutter i varmt vand . Enhver genstand , der ikke kan vaskes skal sættes i en lufttæt plasticpose til to uger. Alle medlemmer af husstanden , der er angrebet , skal behandles på samme tid . Offentlige lus er ikke dræbes med kun vand og sæbe . Det er nødvendigt at bruge et produkt , der indeholder pyrethrin ( 1 % ) eller Pymethrin (1% ) for at slippe af kønsbehåring lus . Sengetøj og tøj skal vaskes og tørres på de hotteste cyklus . Søg øjenvipper og bryn for lus eller nit . Påfør vaselin til området 2 gange dagligt i mindst en uge . Det er normalt ikke nødvendigt at søge behandling for kropslus fordi de lever hovedsageligt af tøj . En angrebet person skal tage et bad og få en frisk skiftetøj . Det anbefales , at brugt tøj , sengelinned , eller håndklæder skal vaskes grundigt eller smidt væk . Lus og luseæg vil blive dræbt , når vaskes i varmt vand af mindst 140 grader F. Når vasket , tørt på højeste varme cyklus i en halv time . Tag en over -the-counter antihistamin til at lindre kløen.

Advarsel

Hovedlus overføres ved direkte kontakt . Måder for overførsel omfatte deling puder , kamme , børster , og kasketter . Offentlige lus overføres ved seksuel kontakt med en angrebet person . Deres risiko for at få kønsbehåring lus øges, hvis du har flere sex -partnere , eller hvis du deler tøj og sengetøj med en person, der er befængt . Børn kan få kønsbehåring lus efter at have nonsexual kontakt med deres forældre . Kropslus kan angribe tøj , håndklæder og sengetøj og kan være uden en menneskelig vært for op til en måned . Kropslus kan angribe hurtigt , hvis den person, der bor i overfyldte miljøet, eller når der er dårlig personlig hygiejne . Kropslus kan angribe nogen , men er almindelige i de hjemløse , der ikke er i stand til at have ordentlig hygiejne .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.