kan strækmærker gå væk ?

. Læs videre for at lære om strækmærker og hvad der kan ske til din hud

Identifikation


Mere end 75 procent af din hud består af kollagen og resten af elastin . Kollagen er en fiber protein fundet i knogler , sener og hud . Elastin er et protein , der giver din hud til at strække og fleksibel . Hver Stretch Mark er et område, hvor elastinfibre har brudt ned . Det er en kombination af hormonet kortison , samt din hud fysisk strækning der forårsager denne type hud ardannelse at dukke op. Skaden opstår i det midterste lag af din hud , kaldet dermis . Nye strækmærker er lilla , pink eller rødlig striber . Med tiden , som regel de fade til sølv eller hvide striber . Du har måske bare et par af dem og i forskellige dele af din krop .

Typer


Kvinder og mænd kan få strækmærker . Du kan ofte finde dem på dine bryster , overarme , balder , lår , lænd og underliv. De har tendens til at poppe op , når din krop undergår fysiske ændringer, der påvirker huden. De er almindelige hos teenagere i puberteten , gravide kvinder og vægtløftere . Andre årsager til strækmærker omfatter tabe alt for meget vægt eller hurtig vægtstigning . Genetik kan også spille en rolle for, om du får strækmærker .

Forebyggelse /Solution


Der er ingen magisk creme , der vil slette strækmærker helt . Cremer , der har Retin-A kan hjælpe udseendet af strækmærker , der er kun få uger gamle. Dermabrasio kan arbejde på ældre strækmærker . Dette indebærer indefrysning den angrebne hud . Når dette er gjort , en high- speed roterende instrument fjerner det øverste lag af din hud . Eller overveje en kemisk peeling , hvor kemisk opløsning anvendes på området , får din hud til at flage ud . Mange af disse procedurer kan forbedre konsistensen og udseendet af din hud .

Ekspert Insight


Hvis du ikke kan opgive din daglige cappuccino , skal du sørge for at drikke nok vand . Spis en sund og afbalanceret kost rig på zink , vitamin A og vitamin C. Disse vitaminer er vigtige for en sund hud , og spise en god kost vil hjælpe dig med at opretholde en normal vægt . Gravide kvinder bør fugter huden generøst at minimere deres chancer for at få strækmærker . Det er ikke ingredienserne i disse cremer , såsom E-vitamin eller jojobaolie , der forhindrer disse striber , men massere af huden i sig selv.

Overvejelser

Strækmærker er ikke farligt for dit helbred . Hvis du beslutter dig for behandlinger , forstå, at din forsikring ikke kan dække omkostningerne , fordi de procedurer, der betragtes som kosmetisk. Der er risici involveret i behandling , herunder infektion , permanent misfarvning eller ardannelse . Strækmærker , der vises uden en fysisk årsag eller over store områder af huden bør altid drøftes med din læge . Visse medicinske tilstande såsom Cushing 's syndrom og Marfan Syndrom har været forbundet med strækmærker .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.