lægelig rådgivning om allergi

Et bid af rejer kan være lækker , eller det kan være en dødelig situation, hvis du er allergisk . Mens nogle mennesker kan gå gennem livet uden nogensinde at opleve en allergisk reaktion , skal andre klare det på daglig basis . De af os med fødevareallergi skal gå igennem fødevareetiketter linje for linje i håb om at forhindre en alvorlig allergisk reaktion . Det anslås, at én ud af fem mennesker har allergi . Butikshylderne er foret med antihistaminer og alligevel er vi vente på en kur . Det kan påvirke livskvaliteten , fordi patienter med svær allergi føler sig isolerede fra resten af verden .

Identifikation


Allergi er resultatet af en sensibiliseret immunsystem . Et harmløst stof ( peanuts , skimmel eller kæledyr skæl ) kan forårsage kraftige reaktioner . Dette stof kaldes et allergen . I en allergisk reaktion , mål immunsystemet allergenet med et antistof , der kaldes IgE . Dette antistof så tillægger mast celler i kroppen. Der er mast celler, der er placeret i halsen væv , mave -tarmkanalen og luftvejene . Denne kæde af begivenheder fører til frigivelse af histamin og andre kemikalier , der kan give symptomer .

Typer


Der er mange forskellige typer af allergi . Allergisk rhinitis også kendt som høfeber er , hvad folk tænker på , når de hører ordet allergi . Det er forårsaget af en unormal allergisk reaktion på miljøet , såsom pollen eller mug og optræder på bestemte tidspunkter af året . Foråret er en populær tid for høfeber på grund af pollen fra planter og træer . Hele sommeren indtil november , kan skimmel også forårsage problemer , fordi det frigiver sporer . Hives , også kendt som urticaria , er en anden form for allergi . De kan vare i timer eller dage og fremstår som hævet, bleg bump eller pletter på huden . De forekommer overalt i kroppen , herunder i svælget , læber , ører og hænder . Angiodema er en farlig udgave af bistader , som det forårsager hævelse dybt inde i vævet snarere end blot huden . Kæledyr kan endnu en anden årsag til allergi . Flager , der er på dyrehud , kendt som skæl eller endda dyrets spyt kan udløse reaktioner . Selvom du måske aldrig har haft en allergisk reaktion , ved, at det kan forekomme på ethvert tidspunkt i dit liv .

Effekter


Allergier kan variere fra bare irriterende at livstruende . Nogle reaktioner påvirker et område , såsom huden , mens andre påvirker flere organ systemer . Som du lider gennem høfeber , kan De få symptomer få dig elendighed som konstant nysen , tilstoppet eller løbende næse , hoste , rindende øjne , træthed og poser under øjnene . Urticaria årsager hævede , bleg bump eller patches til pop op på huden , der kan forårsage kløe eller brændende smerte . Hævelse i halsen , lunger , eller tungen kan forårsage åndedrætsbesvær . Vigtigst er det, hvad jeg skal gøre, hvis du har en allergisk reaktion .

Forebyggelse /Solution


Når du ved, hvad der forårsager en allergisk reaktion , de bedste ting at gøre, er blot at undgå allergenet . Men der er tidspunkter, hvor du ikke ved , hvad der forårsagede dit immunforsvar til at reagere unormalt . Forsøg aldrig at behandle en alvorlig allergisk reaktion derhjemme . Gå til din nærmeste skadestue . Ringe 911 , hvis du ikke har transport . Du skal være evalueret på en medicinsk facilitet , fordi nogle mennesker har rebound symptomer, der skal løses . Du vil modtage injektioner af adrenalin , ilt støtte, hvis nødvendigt, og en skrå dosis af steroider . Blodtryk og hjerte- funktioner er også nøje overvåges . Andre mindre reaktioner kan behandles med ved at tage antihistaminer til oral indtagelse såsom diphenhydramin . Denne medicin kan give sløvhed og er normalt kun træffes for et par dage. Din læge kan også ordinere stærkere antihistaminer som hydroxyzin at du kan tage på daglig basis .

Advarsel

Anafylaksi er en livstruende allergisk reaktion, som kan være forårsaget af indtagelse af bestemte fødevarer , medicin eller tilsætningsstoffer . Andre kan have en dødelig reaktion på bistik eller latex . Symptomer på anafylaksi omfatter bleghed , forvirring , svedtendens , hurtig hjertebanken og angst . Den person kan hiven efter vejret og har åndedrætsbesvær . Et hurtigt fald i blodtrykket kan resultere i tab af bevidsthed , hjerteanfald og død . Er tilbøjelig til allergiske reaktioner , er det vigtigt , at du medbringer mindst to auto-injektorer af adrenalin kaldet EpiPen at stoppe progression af symptomerne .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.