om åreknuder

Mennesker med åreknuder ofte føler forlegen , når de bærer shorts eller nederdele . Ligegyldigt hvor hårdt de prøver at skjule disse grimme blodårer , det føles som om hele verden kigger på deres ben . Åreknuder kan normalt findes på indersiden af benet , og omkring den nederste kalve . De er vener at bule på skindene overfladen og fremstår mørk blå eller lilla . Din risiko for åreknuder øges med hvert år der går . Som din krop går igennem hormonelle forandringer i puberteten eller graviditet , kan åreknuder også udvikle sig.

Identifikation


Åreknuder ligne en udvidet tykt tov og se knudrede og snoede . Dine blodårer er ansvarlige for at gennemføre de-iltet blod fra kroppen tilbage til dit hjerte og lunger . Som din benmusklerne kontrakt , rejser blodet fra din nederste del af kroppen til hjertet . Inde dine blodårer er en -vejs ventiler . Disse ventiler er meningen at forhindre blodet i at flyde baglæns , da det rejser dine ben . Hvis disse ventiler svække blod puljer i en vene . Venen bliver udvidet med denne samling af blod . De områder , hvor blod har samlet kaldes varicosities . Åreknuder kan optræde overalt på huden, men forekommer hyppigst i benene . Det anslås, at 20 procent af mændene og 35 procent af kvinderne har denne tilstand . Graviditet skaber en ideel situation for disse vener at udvikle sig. Der er ekstra pres på venerne i benene ved den ekspanderende livmoderen . Østrogen og progesteron også forårsage vene væggene til at slappe af . Desuden venerne skal skubbe ekstra mængder blod tilbage til hjertet . De fleste kvinder mærke til, at deres åreknuder forbedre efter tre måneders levere deres bundt af glæde .

Effects


Symptomerne på åreknuder kan variere fra irriterende til påvirker din livskvalitet . Du kan opleve en kedelig , smertende smerter ved gang . Der kan være synlige mørkfarvning af huden eller hævelse af benene . Din virksomhed kan være begrænset , fordi dine ben kan føle følelsesløs eller tunge . Folk klager over, at de ikke er i stand til at deltage i anstrengende aktivitet , fordi de vil have svære smerter i deres ben . Benene kan også føle kløende og udvikle en udslæt . Nogle mennesker kan have svært ved at sove , fordi de har kramper i benene , der holder dem vågne . Andre mennesker kan være så heldig at have åreknuder uden symptomer .

Teorier /Spekulation


Forskere forsøger stadig at forstå, hvorfor nogle mennesker bliver åreknuder og andre ikke . Nogle mener, at genetik kan være at skyde skylden på . Nogle mennesker har måske ikke nok ventiler i deres årer , hvilket gør dem modtagelige for åreknuder . Andre kan have ben ventiler, der er svage og fungerer ikke ordentligt . Der kan også være problemer i strukturen af venen muren selv . Venen kan være for svag til at skubbe blodet tilbage op til hjertet og lungerne .

Forebyggelse /Solution


Desværre , åreknuder er genetisk . Hvis din mor har dem , chancerne er store , at du også vil . Der er nogle ting, du kan gøre , der kan reducere dine chancer for åreknuder . Styr din vægt , fordi overskydende pounds betyder, at der er mere tryk i dine ben . Hvis dit job kræver sidde ned i længere perioder , ikke krydse dine ben . Cross dine ben på anklen . Tag korte pauser . Stand up og gå rundt hver 30 minutter eller deromkring . Hvis dit job kræver stående i lange perioder , så skift din vægt fra det ene ben til den anden . Hvis du er tilbøjelig til åreknuder , så slid elastiske støttestrømper, som vil give venerne nogle ekstra støtte . Løst tøj , der ikke lægger pres på maven eller hoften . Når du får en chance for at hvile , hæve dine ben . Dette vil gøre det lettere for de fælles blodet til at vende tilbage til hjertet .

Advarsel

Åreknuder kan udvikle sig til superficiel tromboflebitis , som er en blodprop , der har udviklet sig i venen. Symptomer på denne betingelse omfatter rødme , ømhed , og en følelse af varme langs en del af åreknuder . Venen kan føles hårdere end normalt . Disse er også symptomer på infektion , så det anbefales, at du konsultere din læge, hvis du bemærker nogle af disse symptomer i benet . Dem med store åreknuder skal være meget forsigtig med ikke at støde eller ridse det . Dette kan resultere i alvorlige blødninger , fordi der er en unormal mængde tryk i benet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.