om mothball forgiftning

Mølkugler indeholder kemikalier, der er giftige ved indånding , absorberet af den indtagne huden eller . De to almindelige kemiske komponenter af mølkugler er naphthalen og paradichlorobenzene ( PDCB ) , begge er flygtige stoffer langsomt fordampe over tid . Den frigjorte dampe er hvad der gør de forbindelser effektive pesticider , hvilket igen gør dem til et effektivt gift for mennesker :

Historie


mølkugler blev oprindeligt brugt som en fumigeringsmidler mod møl , deraf navnet , mølkugler . Oprindeligt mølkugler var lavet af naphthalen og senere fra PDCB . PDCB er mindre giftigt end naphthalen . De to kemikalier er begge hvide krystallinske stoffer med en skarp karakteristisk lugt . De er placeret med tøj eller materialer , hvor de langsomt frigive deres dødelige dampe , som forhindrer møl i at lægge æg effektivt at hæmme væksten af møl larver . Moth larver er kendt for at æde klæder faktisk skade tøjet . Folk bruger også mølkugler at afvise critters fra deres baghaver og blomsterbede , hvilket gør mølkugler mere til rådighed for skade hunde og katte .

Effekter


mølkugler betragtes som en gift for mennesker . Når indtages de forårsager ofre maven for at få forstyrret , efterfulgt af en unormal stimulering af centralnervesystemet system, der fører til apati og kramper . Når naphthalen ind i blodbanen , kan det medføre hæmolyse ( røde blodlegemer destruktion ) , som er særligt mærkbar i mennesker med G6PD mangel . PDCB tolereres bedre hos voksne ved indtagelse , med undtagelse af ved høje toksiske koncentrationer , hvor det forårsager rystelser og hæmolytisk anæmi . Indånding af mothball dampe også udgør en fare for sundheden , med irritation forekommer at ofrets næse , hals og lunger , i sidste ende medfører nogle neurologiske symptomer som forvirring , ophidselse og depression . Lang tids eksponering til mothball dampe kan føre til nyre-og leverskader .

Betydning


Altid ringe til GIFTLINJE når nogen bliver udsat for naphthalen ved toksiske koncentrationer . Der er ingen specifik antidot til rådighed til bekæmpelse effekten af forgiftning , men en gang i hospitalet , er procedurer for dekontaminering sættes i kraft . Før indlæggelse , i tilfælde af naphthalen indtagelse kan du fodre offeret aktivt kul hvis det er muligt , men ikke opkastning , fordi det øger risikoen for sløvhed og kramper . Aktivt kul er ikke nødvendig efter PDCB indtagelse .

Advarsel


Flygtige Stofmisbrug , eller VSA , er en farlig måde at få høj med en tredjedel af de mennesker, der forsøger det døende . Der er en trend, hvor teenagere sniffer mølkugler at få høj . Denne vane er meget farligt . Det fører til udvikling af en skællet udslæt , en usikker gangart og psykisk uarbejdsdygtighed . Mothball eksponering har været forbundet med kræft i lab dyr . I USA er der illegalt importeret mølkugler , der indeholder højere koncentrationer af naphthalen . Ved disse høje koncentrationer , der ved indånding er en forhøjet risiko for at udvikle nasal kræft . Hvis du har mølkugler i dit hjem , sørg for at din mølkugler er godkendt af Miljøstyrelsen .

Forebyggelse /Solution

Undgå at bruge mølkugler i lukkede rum , da der er ingen måde at undslippe deres dampe eksponering . Hvis du er nødt til at bruge mølkugler , brug PDCB indeholdende mølkugler , som har vist sig at være mindre skadelige. Sørg for at bruge mølkugler sparsomt og på et godt ventileret rum . Efter opbevaring af tøj i mølpose , så sørg for at de i tilstrækkelig grad luftet ud og vasket for at undgå kontakt absorption .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.