prævention bivirkninger

Der findes forskellige typer af prævention til rådighed for kvinder, men måske den mest populære er den hormonelle kontraceptiva . Mens de er nogle af de mest effektive former for prævention på markedet , er det vigtigt at vide , at ligesom enhver anden form for medicin , disse piller kommer med deres egne sæt af bivirkninger og komplikationer :

Typer


Den mest populære form for hormonal prævention er p-pillerne er kendt som " p-piller. " Der er også prævention patch , fødsel kontrol skød og den kontraceptive ringen .

Funktion


En kvindes hormoner styrer frigivelsen af et æg og forberede kroppen til at rumme et befrugtet æg . Men hormonal prævention indeholder syntetisk østrogen og gestagen hormoner . Disse syntetiske hormoner hæmmer funktionen af kroppens naturlige hormoner for at forebygge graviditet . Dette kan forekomme i en af tre måder. syntetiske hormoner kan stoppe kroppen i at frigive et æg til æggestokkene . De kan ændre livmoderslimhinden til at gøre det vanskeligt for en sædcelle at finde et æg , og derfor befrugte det . Eller de kan gøre slimhinden i livmoderen upålidelige for en vellykket implantation . Uanset fremgangsmåde , er disse syntetiske hormoner særligt dygtige til at forebygge graviditet .

Effects


Der er flere bivirkninger forbundet med hormonal prævention , men de fleste af dem er ikke alvorlige . De kan variere fra mild til svær . De omfatter kvalme , forstoppelse , oppustethed , uregelmæssig menstruation , pletblødning mellem perioderne , ømme eller hævede bryster , vægtøgning , humørsvingninger inklusive angst , nervøsitet eller depression , en nedsat libido , hovedpine og træthed , udflåd , acne , væskeophobning og til tider hår tab og ændringer i hårvækst . Hvis du er bekymret over den alvorlige nogen af disse virkninger , er det bedst at se din læge .

Advarsel


Indimellem er der mere alvorlige effekter af at tage hormonal prævention , især hvis det tages over en længere periode tid . Hvis du oplever nogen af følgende symptomer ( let huskes af ordet ømhed ), bør du kontakte din læge straks . Disse symptomer omfatter : Mavesmerter , brystsmerter, svære Hovedpine , der ledsages af svimmelhed , Øjenproblemer eller sløret syn og hævelse i ben eller lår . Disse symptomer kan være tegn på leversygdom , hjertesygdom , galdeblære sygdom og især blodpropper .

Overvejelser

En læge brug for at vide dit fulde sygehistorie før ordination hormonal prævention . Kvinder med visse betingelser , såsom leversygdom , diabetes , hjertesygdomme , forhøjet blodtryk , brystkræft eller reproduktiv kræft bør ikke være på hormonal prævention . Det er heller ikke ordineres til kvinder over 35 , som ryger på grund af deres risikofaktorer . Kvinder med en første grads slægtning , såsom en bror eller søster , der har oplevet blodpropper i ben eller lunger , bør også undgå denne type af prævention .

Misforståelser

Mange kvinder tror fejlagtigt , at prævention er med til at forebygge seksuelt overførte sygdomme . Hormonal prævention kun forhindrer graviditet . For at beskytte dig selv mod hiv og andre seksuelt overførte sygdomme, er en anden form for prævention behov , såsom et kondom .

Fordele

Ikke alle af de bivirkninger af hormonale prævention er negative . Mange kvinder angiver at have lettere perioder , færre akne problemer og en lettere ved at håndtere symptomerne på PMS på grund af hormoner .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.