tidlige tegn på overgangsalderen

Med udbruddet af overgangsalderen kommer befrielsen af månedlige menstruationskramper og uplanlagte graviditet . Overgangsalderen kaldes den "store forandringer ", men din krop er overfører i denne fase af dit liv , før den dag kommer . Dette er grunden til du begynder at få tidlige symptomer . Alle synspunkter overgangsalderen forskelligt . Nogle kvinder siger, at det giver dem en seksuel frihed , at de aldrig vidste før , og andre begræde deres barnløshed . Overgangsalderen handler om forandring, og du skal vide, hvad de kan forvente .

Identifikation


Engang i alderen 45 og 55 , vil de fleste kvinder har deres sidste menstruation . Overgangsalderen er den tid i en kvindes liv , når æggestokkene holder op producere æg . Menstruation helt stopper , og hun kan ikke længere formere sig. Enhver kvinde går gennem denne ændring , og det bør ikke forveksles med en sygdom . Dette er en normal aldringsproces . Overgangsalderen forårsager fysiologiske ændringer i kroppen , der kan påvirke en kvinde fysisk og følelsesmæssigt. Tidlige tegn og symptomer på overgangsalderen er forårsaget af en konstant udsving af hormoner .

Tidsramme


Der er tre faser af overgangsalderen . Perimenopause er den første fase, og signalerer, at dit reproduktive system langsomt er ved at lukke . Dine æggestokke begynde at producere mindre østrogen og progesteron . Kvinder generelt gå gennem dette stadie omkring deres sene 40'erne til midten af 50'erne . Andre kvinder begynder at mærke tidlige tegn på overgangsalderen i 30'erne . I slutningen af perimenopause og op til det punkt, overgangsalderen , er der et kraftigt fald i østrogen . Den anden fase er overgangsalderen . Overgangsalderen er endelig , når en kvinde ikke har en frist til 12 måneder i træk . I løbet af denne tid , kan en kvinde have mange forskellige symptomer , men hver kvinder er påvirket af overgangsalderen forskelligt . Nogle kvinder næsten mærke det , og andre har mareridtsagtig symptomer . Postmenopause er den sidste fase, og det henviser til årene efter en kvinde har været igennem overgangsalderen . Der er øget sundhedsrisici i denne tid , såsom hjerteanfald og slagtilfælde .

Effects


De fleste kvinder varsel tidlige tegn før overgangsalderen faktisk sker . Kvinder, der har forudsigelige menstruationscyklus vil sandsynligvis bemærker disse ændrer snarest . Cykler kan blive længere eller kortere . Menstruationsblødning kan være tungere eller lettere . Springes over eller sent perioder er meget almindelige før overgangsalderen . For dem , der har uregelmæssig menstruationscyklus , kan det være sværere at fortælle . En kvinde kan stadig blive gravid under perimenopause . Mistede perioder kan ikke betyde overgangsalderen . En kvinde kan også have hedeture fra tid til anden . Hun kan bebrejde det på hendes omgivelser eller iført alt for meget tøj . Samleje kan blive ubehageligt , fordi skeden foring gradvist tynder og bliver mindre elastisk . Dette skyldes den østrogen niveauer, der er skiftende . Derudover kan hun også have drastiske ændringer i hendes humør . Hun kan føle angst , irritabel , desorienteret og deprimeret . Hendes liv kan opfylde , og alligevel er hun fuld af sorg og utilfredshed . Tab af søvn er også fælles på grund af hedeture eller søvnløshed . Hun vil opdage, at hendes hjerte kan palpitate , som er en unormal fornemmelse , der føles som om hjertet er hamrende eller slå for hurtigt . Denne mærkelige fornemmelse føles i halsen område , hals eller bryst . Stress og angst kan gøre hjertebanken værre .

Fordele


En fælles myte om overgangsalderen er, at livet er forbi , og det er ned ad bakke bagefter . Dette er ikke sandt . Menopause bør fejres , fordi det er begyndelsen på et andet kapitel af livet . Kvinder lever i deres slutningen af 70'erne og frem, så når du rammer overgangsalderen, kan du stadig have mange år foran dig . Du behøver ikke længere at bekymre sig om PMS symptomer , kramper , oppustethed eller løbe tør for tamponer . Dit sexliv kan blive bedre , fordi du ikke behøver at bekymre sig om at blive gravid . Når du genkende de tidlige tegn på overgangsalderen , konsultere din læge for at mindske symptomerne . Der er ingen grund til at lide gennem sved bade eller søvnløshed .

Advarsel

Når du begynder at opleve perimenopause , din risiko for knogleskørhed stiger . En kvinde er i fare , når østrogen niveauer begynder at falde . Osteoporose er en alvorlig medicinsk tilstand , der forårsager en forringelse af knoglemasse og tæthed . Frakturer er mere tilbøjelige til at forekomme . Kvinder har ofte ikke ved, at de har osteoporose , indtil en fraktur opstår i midten til nederste del af rygsøjlen . Osteoporose kan forårsage ødelæggende og permanent handicappet, hvis den ikke er standset . Nogle kvinder vælger at tage hormonbehandling ( HRT ) for at genoprette østrogen niveauer. Dette vil hjælpe til at bremse udviklingen af knoglen udtynding og kan bidrage til at øge tætheden af knoglerne . Rådfør dig med din læge og diskutere fordele og alvorlige risici ved hormonbehandling .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.