om kronisk hypertension behandling i graviditeten

Kronisk hypertension er en diagnose af hypertension , der opstår, når en kvinde er i hendes fødedygtige år . Denne betingelse er normalt allerede eksisterende før graviditeten . Kun 5 procent af graviditeter påvirkes af kroniske hypertension , men hvis en kvinde er diagnosticeret med den betingelse, er det vigtigt , at hun tager skridt til at beskytte hendes helbred såvel som hendes barns

Typer


Der er tre typer af kronisk hypertension . To af disse er essentiel hypertension og sekundær hypertension . Årsagerne til essentiel hypertension er stort set ukendt . Hvad er kendt , er, at kronisk hypertension er generelt gået fra generation til generation , så genetik kan spille en rolle i, hvem kontrakter tilstand . Kun en lille procentdel af kvinder, der har kronisk hypertension lider af sekundær hypertension . Sekundær hypertension er generelt forklares gennem en anden betingelse , såsom fremkomsten af nyresygdom , binyrer tumorer , og stramme af arterier til nyrerne . Den tredje type af kronisk hypertension sker gennem graviditet i tredje trimester .

Komplikationer /risici


De fleste gravide kvinder, der er diagnosticeret med kronisk hypertension oplever meget få problemer . I løbet af tredje trimester , vil kvinder opleve udsving i deres blodtryk . Men der er nogle risici for kvinder med kroniske hypertension , der kan være forårsaget af disse udsving . Nogle kvinder kan opleve en stigning i blodtrykket , som kan sandsynligvis forårsage et slagtilfælde eller andre komplikationer . Preeclampsia og placental abruption er også risikofaktorer for kvinder med kronisk hypertension . Preeclampsia kan forårsage skader på organsystemer og kan føre til anfald og en stigning i antallet af blødninger . Placental abruption opstår, når moderkagen løsner sig fra væggen af livmoderen for tidligt . Dette kan føre til stærke veer , blødning og tidlig fødsel . De mest alvorlige konsekvenser , såsom lever og nyresvigt , kan forekomme, hvis hypertension er ubehandlet .

Symptomer


Der er forskellige symptomer forbundet med kronisk hypertension , at gravide mødre skal være opmærksom på . Hovedpine eller migræne og ødemer eller hævelser i hænder, ansigt , og kalve ( ødem i ankler og fødder er mere almindelige ) , problemer med synet , vægtstigning på 4 eller flere pounds i en uge , smerte eller ømhed i den øverste del af maven , og kvalme eller opkastning er almindelige symptomer for forhøjet blodtryk. Et fald i barnets bevægelser i tredje trimester er også et alvorligt tegn for forhøjet blodtryk. Hvis en kvinde oplever en eller alle af disse symptomer , bør hun kontakte sin læge straks .

Behandling


Generelt er kvinder med kronisk hypertension løbende følge med i deres læge til at behandle og kontrollere deres høje blodtryk . Lægen vil holde øje med tegn på blødning ( et tegn på placenta abruption ) samt udføre forskellige medicinske tests og procedurer, der er normale for gynækologisk behandling på en øget grundlag . Regelmæssige blodprøver er ligeledes udtaget til kontrol blodtal , lever og nyrer . Hvis en kvinde tager medicin til at behandle hende hypertension , bør hun rådføre sig med sin læge, før han bliver gravid . Visse lægemidler kan påvirke fosteret .

Forebyggelse /Solution

Enhver kvinde pre-diagnosticeret med kronisk hypertension før graviditeten bør tage visse skridt til at sikre sunde levering af hendes barn . Behandling for enhver og alle komplikationer af hypertension bør være det første skridt for moderens helbred og barn . Kvinder , der er overvægtige er i en høj risiko for at opleve preeclampsia , derfor bør de tabe før graviditeten . Blodtrykket bør overvåges af både den gravide mor og hendes læge på alle tidspunkter.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.