Hvorfor er Bacillus resistent over for desinfektionsmidler ?

Bacillus Bakterier


Forskellige arter af bakterier er klassificeret baseret på flere karakteristika , herunder form og deres konfigurationer ( hvis de har en tendens til at klumpe sammen ) . Bacillus bakterier findes overalt i verden , fra dybet af vores fordøjelsessystem til havets dyb . Mange af disse bakteriearter er uskadelige , og mange af dem er endog nødvendigt for liv . For eksempel fandt de arter af Bacillus i vores tarmen (kendt som E. coli ) hjælper fordøje vores mad og producerer vitaminer vi bruger i vores kroppe . Men når disse bakterier findes uden for tarmen, kan de forårsage sygdom . Fordi så mange bakteriearter forårsage sygdom , desinfektionsmidler ofte bruges til at dræbe dem og gøre miljøet sundheds -og sikker for mennesker . Ofte kan desinfektionsmidler være ubrugelig , hvis bakterierne udvikler resistens over for det .

udvikle resistens


Som de fleste andre levende organismer , Bacillus bakterier har evnen til at udvikle sig . Evolution er anderledes end tilpasning . En individuel organisme kan blive tilpasset til et miljø ved at gøre forandring eller anden måde ( voksende tykkere hår , finde en bedre reden ) . Enkeltpersoner kan i sig selv ikke udvikle sig , kun populationer udvikler sig , og gøre det mellem generationerne . Hvis en desinficerende middel dræber en del af befolkningen , men ikke alle , vil de resterende personer har gener , der kan give organismen til at overleve i denne agent . Disse er de personer , der vil reproducere , hvilket skaber et større antal personer , som er resistente over for agenten .
Så hvis desinfektionsmiddel ikke er stærk nok til at dræbe alle de bacillen og endda en enkelt bakterie er overladt til at overleve , det har potentiale til at formere sig og forårsage infektioner .
Der er også en lille chance for, at en bakterie kan udvikle en mutation , der vil gøre det muligt at overleve i tilstedeværelse af et desinfektionsmiddel . Men , gavnlige mutationer som disse er ekstremt sjældne, fordi de forekommer ved en tilfældighed .

Forebyggelse Modstand


Der er truffet foranstaltninger til at træffe for at forhindre resistens over for desinfektionsmidler i bacillen bakterier . Det første skridt er at undgå forurening i første omgang . Bakterier lever på mange typer af kød , og vil blive på dine hænder efter en tur på toilettet . Varmt sæbevand vil vaske væk bakterierne , så de ikke vil have mulighed for at forårsage sygdom og mindske behovet for et desinfektionsmiddel . Må ikke overforbrug desinfektionsmidler , der kan øge bakteriernes resistens over tid . Når du bruger et desinfektionsmiddel , sørg for at det er stærk nok til at dræbe de fleste af de bakterier .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.