taleundervisning sproglige aktiviteter

Der er forskellige grunde til, at taleterapi kan være behov for et barn . I nogle tilfælde blot barnet har ikke helt udviklet sine færdigheder til at kunne sige lyde , der involverer bogstaverne " R "eller " S. " Der er dog mere alvorlige tilfælde, hvor børn er hørehæmmede og er simpelthen ude af stand til at tale ordentligt, fordi de mangler de retoriske evner , der kommer naturligt til andre børn :

Skema


Ved udvikling talefærdigheder for et barn , er det bedst at starte med at øve en enkelt lyd ad gangen . For eksempel, hvis du ønsker at sige "S " lyd , tage tid et par gange om dagen for at lytte til barnet sige lyden 10 gange . Har barnet siger kun "S " lyd . Må ikke tilføje andre lyde til det endnu . Gør dette i den første uge .

Begynd anden uge af aktiviteter ved at give barnet ord til at sige, at begynde med den ulejlighed bogstav . For eksempel dit barn , hvis arbejder på bogstavet " S ", bede hende om at sige ord som "sol , spring , salg " og andre ord , der begynder med " S. "I løbet af tredje uge , så spørg barnet til at sige ord, der har "S " lyd i midten af ordet .

Den fjerde uge skal indeholde ord , der ender i vanskeligheder lyden .
Den femte uge bør omfatte barnet siger sætninger , der omfatter mindst ét ord med den ulejlighed lyd . Bed barnet om at sige " Jeg elsker at ___________," eller "______________ er en sjov ting at gøre . "

Tips


Det er vigtigt at huske med planlægningen af ugen som dette er , at tidsplanen kun er vejledende. Hvis barnet skrider frem gennem de færdigheder hurtigere end en om ugen , så tøv ikke at gå videre til den næste færdighed . Ligeledes , hvis barnet har problemer med at gribe en af de færdigheder med den ulejlighed brev, kan du bruge mere tid på dette brev . Du skal blot bruge barnets talesprog at guide dig i, hvad du skal gøre .

Når man arbejder med børn , forstår , at nogle ord vil være lettere end andre . For eksempel , siger "S " lyd nemmere at sige i slutningen af ord end i begyndelsen . Ligeledes , hvis du arbejder på " R " lyd , er det typisk nemmere at sige, om der er en " G " foran det . Derfor kan det være effektivt at starte ud med ord som " druer " eller " stor ".


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.