hvordan man skelner mellem madforgiftning og mave influenza

At være lagt op i sengen med kvalme , opkastning og diarr¨¦ er aldrig en behagelig oplevelse . Når det kommer til madforgiftning vs maveinfluenza , hvordan kan du fortælle hvor det er
1 .
være sengeliggende med et par dages kvalme , opkastning og diarr¨¦ er aldrig en behagelig oplevelse . Symptomer som denne kan forlade dig følelsen træt og helt drænet for energi , selv efter at ubehaget forsvinder . Når symptomerne som denne strejke , kan du spekulerer på , hvad den virkelige diagnosen . Er det fødevareforgiftning eller maveinfluenza , og er der en måde at se forskel ?
2 .
Hvad er mave influenza?
Udtrykket maveinfluenza er faktisk en misvisende betegnelse , da denne betingelse er forårsaget af en af flere virus, der adskiller sig fra dem , der forårsager influenza , den "sande " influenza . ( Influenza normalt forårsager luftvejssymptomer , men mave dem . ) Når folk siger, at de har haft et tilfælde af mave influenza , de er faktisk at henvise til en tilstand kaldet viral gastroenteritis , forårsaget af en række virus, der inficerer tarmkanalen . Disse vira kan føre til disse meget ubehagelige symptomer , der vil holde dig parkeret i badeværelset i et par dage .

3 .
Hvad madforgiftning ?
I modsætning til viral gastroenteritis , er madforgiftning normalt forårsaget af bakterier , der er forurenet mad , som du for nylig har spist . Forurening kan forekomme på ethvert tidspunkt af tilberedning af fødevarer . I tilfælde af kød , kunne det have fundet sted så langt tilbage som til slagtning huset og med producere det kan undertiden spores helt tilbage til de områder, hvor grøntsagerne er dyrket . Det kan også forekomme under forberedelse af mad i en restaurant eller hjemme køkken indstilling . Det er derfor, det er så vigtigt at lave mad grundigt og ikke lade den , der er fastsat ved stuetemperatur . Tilfælde af fødevareforurening , der opstår under tilberedning af fødevarer kan normalt forhindres ved at tage enkle forholdsregler for at forhindre vækst af bakterier
4
Madforgiftning vs mave influenza : . Hvilket er det
Når det kommer til madforgiftning vs maveinfluenza , hvordan kan du vide, hvilken det er? Desværre er symptomerne på de to betingelser ikke altid give svaret , da de kan være ret ens , herunder kvalme , opkastning , diarré , feber , kulderystelser , og i nogle tilfælde , uklarhed og svimmelhed på grund af dehydrering . Madforgiftning kan lejlighedsvis have en mere dyster side producere komplikationer , der kan føre til hospitalsindlæggelse eller død , især hos børn . Mave influenza eller viral gastroenteritis sjældent fører til alvorlige komplikationer andre end eventuelt dehydrering .
5 .

Da symptomer er de samme , når det kommer til madforgiftning vs maveinfluenza , den største fingerpeg du kan have i fastsættelsen af årsagen er , om andre mennesker, som spiste den samme mad , som du blev syg . Hvis ja , er årsagen sandsynligvis være madforgiftning . Hvis maden var spist på en restaurant , kan det være sværere at klinke diagnosen , selvom du kan ringe til Health Department og restaurant for at se om der var andre rapporter om sygdom .
6 .

Kan din læge fortælle hvilken det er?
I nogle tilfælde kan du skelne mellem madforgiftning vs maveinfluenza ved at have din læge tage kulturer af din afføring og sende dem til laboratoriet . Taburetten kan testes for bakterier , som ville blive set med madforgiftning , eller vira , der er karakteristisk for viral gastroenteritis . I de fleste tilfælde , medmindre du er alvorligt syg eller madforgiftning er stærkt mistænkt baseret på historien , vil dette ikke ske , medmindre du beder om det.
7 .
I de fleste tilfælde af ukompliceret madforgiftning vs mave influenza , vil behandlingen være den samme . Masser af væsker og sengeleje . Selv om det kan være fristende at tage medicin for at stoppe diarré , er dette normalt ikke en god idé , da de dårlige bakterier eller virus elimineres på denne måde . Selvom du måske tror , du ville blive givet antibiotika for fødevareforgiftning forårsaget af en bakterie , er dette normalt ikke sker i ukomplicerede tilfælde , da det ikke forkorte varigheden af sygdommen og kan faktisk få dig til at kaste den virus på din afføring længere , hvilket øger risikoen for overførsel af det til andre .

8 .
Den gode nyhed , når det kommer til madforgiftning vs mave influenza ? Du vil sandsynligvis komme fra enten selv , sjældent, kan madforgiftning forårsage mere alvorlige problemer . Den dårlige nyhed ? Du kan aldrig vide, hvor du har haft , medmindre du har delt maden med en anden , og de blev syge .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.