hvad der forårsager ankel smerter ?

Anklen er en kompleks samling, der består af mange ledbånd , der forbinder knogler i fødderne til knoglerne i underbenet . Da anklen støtter kroppen , når man står oprejst eller gå , eventuelle problemer med det fælles sandsynligvis blive opfattet som ubehag eller smerter samtidig med at vægten på anklen

forstrækninger /forstuvninger


en forstuvning opstår, når ledbånd i en join-det sener , der forbinder to knogler sammen-er trukket alt for langt og er delvist eller helt revet . Ankler er en af de mest almindeligt forstuvet led , da en malplacerede trin eller "rullende anklen " ( at træde på den side af foden ) kan let forårsage en forstuvning . Basketball og andre sportsgrene , der kræver en masse spring og hurtige ændringer i retning resulterer ofte i forstuvninger . En ankel forstuvning er meget smertefuldt på tidspunktet for forstuvning og vil fortsat være smertefuld , når vægten er lagt på anklen , indtil det er korrekt helet .

Tendinitis


Senebetændelse er en tilstand, hvor en sene i kroppen er irriteret , normalt fra gentagne stress , og bliver betændte og smertefulde . Achilles sener løber langs bagsiden af anklen , og vil medføre ankel smerter , hvis de bliver ramt af tendinitis . Normalt et regime af ris-hvile, is , kompression og elevation-vil være tilstrækkeligt at berolige tendinitis smerter , hvorefter normal aktivitet kan genoptages

stress frakturer


Mens en hårgrænse eller mere alvorlige knoglebrud i . foden eller anklen vil medføre en stor smerte , kan stress frakturer føre til kroniske ankel smerter , der er sværere at tilskrive en enkelt begivenhed . Overbelastningsskader er små revner eller flis fremstillet i knoglerne fra gentagne stress , såsom at køre lange afstande på hårde overflader . Stress frakturer kan oprette ankel smerte, der synes at komme ud af ingenting , fordi smerten er forårsaget af ophobning af stress snarere end et enkelt traumatisk begivenhed .

Arthritis


Gigt er kroniske smerter , der opstår i leddene i to former . Slidgigt er en tilstand, som er karakteriseret ved en gradvis nedbrydning af bindevæv ledbånd , som fører til mindre stabile led og knogler , der kan gnide op mod hinanden , forårsager kroniske smerter . Leddegigt er en tilstand, der forårsager vedvarende hævelse og smerter i en fuge, der være invaliderende . Gigt er normalt anlagt den ved tidligere skader , såsom forstuvninger og stressfaktorer , samt gamle alder og mangel på en ordentlig ernæring . Kvinder er mere tilbøjelige til at gigt .

Gout

Gigt er en tredje form for gigt , der er kendetegnet ved pludselige anfald af ekstrem brændende eller smerte . Gigt almindeligvis påvirker fod og ankel området , og fører til en høj grad af følsomhed i det berørte område , hvor selv en let hård kan sagen smerte . Gigt er forårsaget af ophobning af urinsyre i blodet , så heldigvis kan gigt ofte forebygges ved at undgå fødevarer , der producerer høj urinsyre i kroppen .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.