Fakta om kontaktlinser

Mange mennesker har øjenproblemer , der kan forbedres ved at bære korrigerende linser . I fortiden , blev dette opnået ved at bære briller , men mange mennesker følte , at briller negativt påvirket deres udseende . Fremkomsten af kontaktlinser ændrede alt dette , og flere mennesker bære dem , end du måske forestiller dig . Faktisk anslår HealthCentral. com at der er mere end 30 millioner mennesker i USA, som bruger kontaktlinser

Historie


Selv om idéen om kontaktlinser kan dato helt tilbage til Leonardo da Vinci , den berømte maler og opfinder selv ville beundre den opfindelse , vi nu kender som kontaktlinser . Igennem årene har kontaktlinser undergået flere forandringer . I 1836 producerede en optometrist navn William Feinbloom den første amerikanske fremstillede kontaktlinser og også indført brugen af plastik til linser . Efter fortsatte fremskridt , de bløde kontaktlinse i 1971 blev tilgængelige til kommercielt brug i USA.

Typer


Der er to typer af kontaktlinser . Den hårde eller stive objektivet er en lille , tynd linse , der passer over hornhinden i øjet . Fleksible linser er lidt større og lavet af en flydende -absorberende plastik . De er mere behagelige at have på og er generelt mere tilbøjelige til at være ordineret af øjet læger end hårde linser .

endagslinser


Udviklingen af endagslinser har gjort iført kontakter endnu mere bekvem . Som navnet antyder , kan den disponible kontaktlinser bæres og smidt væk . Endagslinser er dyrere , men de er behagelige at have på og reducere risikoen for infektion . Selv om disse linser kan bæres til at sove , anbefales det stadig , at de tages ud før du går i seng for at yderligere at forhindre risikoen for infektion .

gas-gennemtrængelige linser


Gas permeable kontaktlinser er små , fleksibel plast linser designet til at passe dine øjne . De faktisk flyder på tårefilmen foran hornhinden . Gas-gennemtrængelige linser giver ilt til at nå hornhinden . De er mere holdbare , holder længere og er i stand til bedre at rette op på visse problemer med synet .

Udvidet Wear

Udvidet bruge kontaktlinser giver dig mulighed for at bære dine kontaktpersoner i en længere periode uden at skulle tage dem ud og rengør dem . Der findes forskellige typer af døgnlinser , som giver mulighed uafbrudt slid i op til 1 uge, 2 uger og 30 dage . Selv om kontinuerlig bruge linser gøre tilbud skarpt syn med mere komfort , er der altid den mulighed , at infektionen kan opstå, og et rengøringsmiddel bør holdes på hånden i tilfælde af, at linserne skal renses .

kosmetiske linser

Selv om de fleste mennesker bærer kontaktlinser til at korrigere problemer med synet , er kontaktlinser anvendes også til kosmetiske formål i nogle tilfælde. De kan købes i tonet farver for at give indtryk af en anden øjenfarve . Der er også specialiteter kontaktlinser lavet for at give indtryk af en kats øje eller andre dramatiske effekter . De fleste kosmetiske linser er tilgængelige for receptpligtige slid samt simpelthen til kosmetiske formål .

Fordele og ulemper

Kontaktlinser gøre tilbyde et alternativ for dem, der ikke kan lide udseendet eller fornemmelsen af briller . De er også en god mulighed for folk , der har tendens til at forlægge eller bryde deres briller , men kontaktlinser er ikke det valg for alle . Nogle mennesker faktisk foretrækker briller . Det er simpelthen et spørgsmål om personligt valg . Kontaktlinsebrugere får hyppigere syn eksamener end dem , der bærer briller . Dette er især vigtigt for mennesker at bære engangsemballage eller forlænges slid kontakter . Kontaktlinsebrugere er mere modtagelige for infektioner , der kan forårsage skader på øjnene. Enkelte spørgsmål , der har været noteret med kontaktlinser omfatter allergier , infektioner og tørre øjne , men det er ikke tilfældet med alle kontaktlinsebrugere det bør heller ikke afholde nogen fra at overveje kontaktlinser . Briller er normalt billigere end kontaktlinser . Det er vanskeligt at give en gennemsnitlig pris for kontaktlinser , da omkostningerne afhænger af den nødvendige recept samt hvilken type linse valgt .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.