hvad er en lipase test ?

Mange mennesker har forhold eller sygdomme, der kan have lille eller ingen symptomer eller behov for visse niveauer af kontrollerede stoffer, der produceres af bestemte organer , ligesom bugspytkirtlen . Ofte er det vigtigt for en patient at have visse tests taget ved at indsamle blodprøver , for at lokalisere eventuelle afvigelser i blod og blodkomponenter . Hvis blod er tages regelmæssigt , kan lægerne se på testresultater for at se, om der er nogen større ændringer i patientens og begynde behandling på betingelser, før de bliver livstruende .

Funktion


En lipase test er en specifik blodprøve , som er givet til at kontrollere tilstanden af bugspytkirtlen og se , om der er nogen abnormiteter i orglet , som kan indikere visse bugspytkirtlen forhold som pancreatitis . Testen måler visse enzymer i blodet, hvilket kan være af det normale niveau eller kan være unormal , enten højere eller lavere end de burde være .

Niveauer


En lipase test kan komme tilbage højt eller lavt . Ifølge NIH , en høj resultat på lipase testen kan vejledende visse betingelser i bugspytkirtlen , som endog omfatter kræft i bugspytkirtlen . En lav lipase testresultat kan være tegn på kronisk pankreatitis eller endda en lipase mangel i kroppen . Disse betingelser kan behandles , men nogle er mere alvorlige end andre . Enhver form for betingelse indebærer bugspytkirtlen fortjener øjeblikkelig lægehjælp og pleje .

Procedure


En lipase test er en blodprøve , der indebærer at stikke en blodåre i armen med en nål og tegning en vis mængde blod , der skal testes . Området er muligvis hæftes til sygeplejersken eller laboratoriet tech for at være i stand til at lokalisere en blodåre , og derefter pensles med et desinfektionsmiddel . En nål er derefter indsættes i venen , og blod er fjernet . Normalt processen er smertefri , med en mulig ubehageligt prik , når nålen ind i armen . Fastende i mindst otte timer eller længere er ofte nødvendig.

Fordele


Fordelene ved at have en lipase test er mange . Bugspytkirtlen er en afgørende organ i kroppen , og hvis der er abnormiteter med orglet , er det vigtigt at begynde behandlingen straks for at undgå en livstruende situation . Hvis en patient er genetisk hælder mod bugspytkirtlen betingelser , er det vigtigt, at hun har hendes lipaseniveauer regelmæssigt kontrolleres af en uddannet læge .

Misforståelser

Der er virkelig ingen fare i at have trukket blod . Der er mulighed for voldsom blødning , men der kan nemt afhjælpes . Den procentvise andel af mennesker, der kontrakt sygdomme ved at have deres blod taget, er meget sjældne , og hvis patienten oplever en velrenommeret læge og er i et rent og sterilt miljø , er der stort set ingen risiko.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.