symptomer på blodpropper i graviditeten

Under graviditet, kan hormonelle og kredsløbssygdomme forandringer i kroppen øger risikoen for at udvikle en blodprop i benet-en tilstand kendt som dyb venetrombose ( DVT ) . En blodprop kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko, såfremt brækker fra venen væggen , såsom en livstruende lungeemboli ( PE ) , hvor blodprop begiver sig til lungerne . Abort kan også opstå, hvis blodprop rejser til en arterie i moderkagen . Kendskab til symptomerne på både DVT og PE er meget vigtigt , fordi øjeblikkelig lægehjælp skal gives i begge tilfælde .

DVT Symptomer


En blodprop i benet ikke altid give symptomer , men når det sker, er der en række tegn til at se ud efter . Da en blodprop begrænser blodgennemstrømning , kan du opleve smerter eller hævelse i læggen eller låret . Rødme, varme i huden , eller ømhed kan også forekomme . Et klassisk tegn på DVT er smerter , mens nedbøjning din fod mod dig .

PE Symptomer


Symptomerne på en lungeemboli er mere alvorlig , fordi en PE indebærer en blodprop indgivet i lungerne . Det kan forårsage åndenød , svimmelhed eller uklarhed , jagende smerter i brystet ( især når man tager en dyb indånding ) , hoste blod op , angst /uro eller hurtig puls , ofte som supplement til en let feber . Det er muligt at udvikle en PE uden at opleve symptomer på en blodprop i benet på forhånd .

Tidsramme


Symptomerne på en blodprop under graviditet opstår meget pludseligt . Hvis du oplever symptomer med en DVT , vil de blive synlige meget hurtigt , men vil højst sandsynligt forblive konstant . I tilfælde af en PE , kan symptomerne fremskridt hurtigt og bliver mere og mere livstruende jo længere det går ubehandlet .

Lindring


Når du er under medicinsk behandling , kan de smerter eller ubehag forbundet med blodprop symptomer lindres forholdsvis hurtigt . Selvom blodpropper generelt behandles med warfarin , er dette stof er ikke sikkert for graviditet , så vil du højst sandsynligt blive behandlet med heparin , en injicerbar antikoagulans eller " blod tyndere . " Antikoagulanter til at forbedre blodcirkulationen og holde blodprop fra afbrydelse eller dyrkning større . Afhængigt af sværhedsgraden af størkne , dog-især hvis det rejste til lunge-symptomerne kan være invaliderende og kræver en længere restitutionstid

Advarsel

Blodpropper er meget alvorlige , især under graviditet , og . kræver hospitalsbehandling. Ring til din læge og hovedet til skadestuen , hvis du har symptomer på en blodprop i benet . Hvis du oplever nogen af symptomerne på pulmonal emboli , ringe 911 med det samme . En PE kan være fatalt på bare en kort tid , så du skal ikke vente med at søge lægehjælp .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.