om dårlige tænder & hjertesygdom

Udspecificerer en sammenhæng mellem hjertesygdomme og dårlige tænder eller tandkødssygdomme er vanskeligt , fordi patienter, der lider af hjertesygdom er tegn på andre medvirkende faktorer , såsom højt kolesteroltal og en dårlig kost . Ikke desto mindre , American Heart Association mener, at der kunne være en sammenhæng mellem tandkødssygdomme og hjertesygdomme gennem høj-følsomme C-reaktivt protein ( hs-CRP ) . American Heart Association bemærker, at " hs-CRP kan være tegn på øget risiko for hjerteanfald . " :

Hs-CRP og hjertesygdom


Øgede mængder af hs-CRP i blodet er generelt forbundet med mere alvorlige former for huller i tænderne og tandkødssygdomme . En undersøgelse fra 2002 af University of Buffalo offentliggjort i Journal of Parodontologi , har vist, at paradentose , for eksempel , kan forårsage leveren til at skabe en høj grad af hs-CRP i blodet .

Ekspert Insight


Eksperter mener , at det høje indhold af hs-CRP forårsaget af huller i tænderne eller betændelse kan være en medvirkende faktor til hjertesygdomme . Dr. Steven Offenbacher , der har forsket i sammenhængen mellem gummi sygdom og hjertesygdomme i 15 år , hedder, at " [ t ] her er en masse tyder på, at betændelse kan være en skjult dræber . " Dr. Michael Kowolik , der forsker i gummi sygdom, betændelse og hs-CRP ved Indiana University , er enig og erklærede, at "selv om vi synes vores mund er sunde , vi stadig kan være i fare . "

Teorier /Spekulation


På trods af en vis enighed om medvirkende faktor til hs -CRP forbinder tandkødssygdomme og hjertesygdomme , er det medicinske samfund stadig forske disse links . I en CNN. com artiklen . Emory hjertespecialist Dr. Arshe Quyyumi hedder det, at forskere er ikke sikkert , om hs-CRP er et signal til hjerte-kar- problemer eller om det er en direkte risikofaktor Quyyumi har set nogle direkte skader på cellerne ved hs-CRP i ikke-menneskelige lab forsøg , og fastslår, at hs-CRP " kunne være fuld blæst risikofaktor for hjertesygdom , "svarende til andre medvirkende faktorer såsom rygning , højt kolesteroltal , og fedme .

Yderligere behov for forskning


Forskere , som Dr. Quyyumi , mener , at langsigtede undersøgelser , der involverer titusinder af mennesker med forskellige risikofaktorer at udskille i kontrolgrupper , der stadig er behov for at afgøre, hvad effekt hs-CRP har på det kardiovaskulære system . Andre forskere , at der skal være bedre koordinering mellem kardiologer og tandlæge forskere . Siger Offenbacher , " Det bedste der kunne ske på nationalt plan vil være at integrere dental resultaterne i kardiologi undersøgelser.

Andre årsager

Forskere søger også andre forbindelser mellem tandkød og tand sygdomme og hjertesygdomme . Royal College of Surgeons i Irland står bag udviklingen af lægemidler , der vil forhindre proteiner i at udvikle bakterier fra sammenklumpning i blodet celler . Forskere , som projektleder Dr. Steven Kerrigan , mener, at dette bakterier bevæger sig fra blødende gummer og træder ind i blodbanen , hvilket fører til hjerteanfald . Men denne konklusion er også omdiskuteret . Mundtlig kirurg Dr. Gary Bouloux hedder det, at en forbindelse mellem oral bakterier og hjertesygdomme er fjern . Som han står der: " [ i ] s der nogen beviser for denne sammenslutning med hjerteanfald og slagtilfælde ? Nej "


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.