det kardiovaskulære system

Består af hjerte , blod og blodkar , hjerte-kar- systemet er cirkulation mekanisme, hvor kroppen fastholdes ved at give ilt og andre næringsstoffer :

Funktion


Det kardiovaskulære system er hovedansvarlige for at udføre de funktioner , der transporterer fødevarer og næringsstoffer via blodet , samt ilt rundt i hele kroppen . Den derved spiller en rolle i immunforsvaret mekanismer ( hvide blodlegemer og antistoffer ) at beskytte kroppen mod bakterier , virus og andre skadelige mikroorganismer . Det er også aktiv i at fjerne affald fra stofskiftet , såsom kuldioxid .

Anatomi


Hjerte , på størrelse med en knyttet næve i en gennemsnitlig voksen , er fundet i brystkassen , under brystbenet ( sternum ) . Den sidder mellem højre og venstre lunge . Den venstre og højre atrier og ventrikler omfatter fire kamre i hjertet .

aorta , superior vena cava , ringere Vena cava , kranspulsårerne , pulmonal arterier og vener er de store blodkar i kredsløbet. Kranspulsårerne levere ilt til hjertemusklen selv . Pulmonal arterier bære hjertets ilt-fattige blod væk fra det og ind i lungerne .

Det overordnede vena cava er det store skib er ansvarlig for transport deoxygenated blod fra den øverste halvdel af kroppen levere det til hjertets højre forkammer og hjertekammer . Den ringere Vena cava også transporterer deoxygenated blod , men fra den nederste halvdel af kroppen . Blodet er flyttet ind i højre atrium og ventrikel af hjertet så godt. Iltfattige blod fra begge disse fartøjer bliver transporteret ned i lungerne , ridning liget af kuldioxid gennem udånding . Efter picking up mere ilt , så lungerne vener fører blodet tilbage til venstre forkammer og hjertekammer af hjertet , der skal pumpes gennem aorta og ud i det systemiske kredsløb .

Den sinatrial ( SA ) node , der ligger i den øverste del af hjertets højre forkammer , er det bundt af neuroner der er nødvendige for regulering af hjerteslag .

hjertesygdom


Ifølge Verdenssundhedsorganisationen , hjerte-kar- sygdomme er den største dødsårsag i verden blandt mænd og kvinder . Det påvirker hjertet, blodkarrene i hjertet , og dem, der kører i resten af kroppen .

Et hjerteanfald er væv dødsfald som følge af en mangel på blodforsyning og ilt til hjertemusklen . Det er normalt forårsaget af blokering . Hjertesvigt er en tilstand , der skyldes hjertets manglende evne til at yde tilstrækkelig blodgennemstrømning til kroppen . Den vigtigste årsag til hjerteanfald , hjerte- karsygdomme, resultater fra koronarkar manglende evne til at yde tilstrækkelig blodtilførsel til hjertemusklen og tilstødende væv .

Hypertension er en risikofaktor for hjerteanfald , samt hjertesvigt , nyresvigt og slagtilfælde . Personer med konsekvent systolisk læsninger af 140mm Hg og et diastolisk aflæsning af 90mm Hg eller højere , anses for at have højt blodtryk . Manifest af et tab af hjernefunktion , tab af tale ( afasi ) og immobilitet , et slagtilfælde opstår , når et blodkar er blokeret eller blødninger . Ifølge American Heart Association , er det den hyppigste årsag til invaliditet hos voksne . Åreforkalkning , normalt forårsaget af forhøjet blodtryk , er en hærdning af arterierne på grund af deres mangel på elasticitet . Men , åreforkalkning forårsager også åreforkalkning , men er på grund af plak ( forkalkede lipider ) .

Risikofaktorer


Selv om nogle af de risikofaktorer for at udvikle hjertesygdomme er ukontrollabel , såsom at være mand , at have en familie hjertesygdom eller er post-menopausale flere andre er styrbar . Etnicitet er også en risikofaktor , som mexicansk-amerikanere , asiater , afro- amerikanere , og amerikanske /Alaskan indianere er mere tilbøjelige til at have hjertesygdom end kaukasere (World Health Organization ) .

At være fysisk inaktiv , overvægtige , eller har højt blodtryk , ukontrolleret diabetes, højt HDL -kolesterol , dårlig forvaltning af stress og vrede kontrollerer alle skal kunne kontrolleres risikofaktorer for at udvikle hjertesygdom .

Forebyggelse

Indånding , eller at blive udsat for tobaksrøg forårsager blodet til at størkne lettere , rejser blodtryk , sænker HDL-kolesterol , og gør motion utålelige . Der er også en øget risiko for slagtilfælde hos kvinder , der ryger , og som også tager p-piller ( American Heart Association ) .

Fysisk aktivitet , selv moderat gjort , nedsætter blodtrykket , kontrol blodlipider ( fedtstoffer ) og også kontrollerer fedme . Det hjælper i forvaltningen diabetes så godt. Aerob aktivitet lærer hjertet til at fungere mere effektivt . Løb , rask gang , hoppe reb og jogging er eksempler på aerobe motion .

Spise en sund kost, der er lav i animalsk fedt og salt indtag nedsætter sandsynligheden for at udvikle hjertesygdom . Ved at øge fiber indtagelse og spise i moderate mængder , er ene om at kunne se kalorieforbrug . Spiser mere end nødvendigt fører til vægtøgning .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.