diagnosticering af mavesmerter

Når du oplever mavesmerter , kan det være svært at se, hvor smerten kommer fra , samt hvorfor det sker . Hundredvis af betingelser kan forårsage mavesmerter . Men i de fleste tilfælde kan det blive indsnævret til en af de følgende syv diagnosen . Det er vigtigt at huske , at hvis du har mistanke om at noget er galt , bør du kontakte din sundhedspleje udbyder straks

Gas


Den mest almindelige årsag til mavesmerter er gas . Når du spiser et måltid eller mellemmåltid , din krop frigiver kemikalier til at nedbryde maden i vitale vitaminer og næringsstoffer, din krop har brug for at overleve . En bi-produkt af denne kemiske proces er gas . Visse fødevarer skabe mere gas end andre under fordøjelsen . Jo større gasproduktion, mere oppustet , du kommer til at føle . Sommetider , at gas kan sætte sig fast i vores fordøjelsessystem spor . Jo længere det sidder fast , jo mere den bygger op . Dette medfører pres på nerverne , der registrerer til hjernen som smerte . Hvis din mavesmerter er ledsaget af oppustethed , eller er lettet , når man passerer gassen eller bruge badeværelset , er det mest sandsynligt at være forårsaget af gas .

Forstoppelse


Forstoppelse er en anden almindelig årsag til mavesmerter . Forstoppelse opstår, når afføring inde i din kolon bliver for tør . Dette almindeligt sker på grund af dehydrering , mangel på fiber , eller stress . Dog kan forstoppelse også opstå en række andre årsager , der spænder fra medicinske lidelser til receptpligtig medicin . Forstoppelse normalt kan diagnosticeres fra den manglende evne til at have afføring efter at presse på for ti minutter eller derover . Det kan også være forstoppelse , hvis du ikke har haft afføring i tre eller flere dage .

Halsbrand


Halsbrand er en anden almindelig årsag til mavesmerter . Halsbrand forekommer normalt, når din mad blandes med mavesyre skubber sin vej gennem de lavere esophageal sphincter og tilbage i spiserøret . Den deraf følgende symptomer er en brændende smerte , der kan mærkes så lavt som mellemgulvet til så høj som i nakken . Hvis din mavesmerter er ledsaget af en brændende fornemmelse , en halsbrand diagnose er mulig .

mavesår


En mere alvorlig kilde til mavesmerter kan være et sår . Et sår er en legion eller hul , der kan vises på slimhinderne i tarmen sporet . Det er stort set forårsaget af udsættelse for fordøjelsessystemet syrer . Det beskadigede område end bliver modtagelige for skadelige bakterier som Helicobacter pylori . Dette bevirker, at området for at blive betændt og inficeret . Infektionen kan derefter stimulere dine nerver forbundet med smerte , forårsager smerte signal til at skyde ud gennem maven . Et sår kan fejldiagnosticeret som halsbrand , som det har lignende symptomer . Dog er et sår smerte normalt placeret meget lavere i maven , og kan også vække dig om natten på grund af smerter . Et sår er et alvorligt problem og bør tjekkes ud og præcist diagnosticeret af en læge , så du kan modtage den rette behandling .

Food Forgiftning

Madforgiftning er en anden almindelig årsag til mavesmerter . Madforgiftning opstår , når en skadelige bakterier som E. coli , Staphylococcus eller salmonella ind i kroppen gennem den mad du spiser eller det vand du drikker . Når inde i kroppen , kan bakterierne forårsage kaos på fordøjelsessystemet , med en af de mest almindelige symptomer er abdominal kramper . Hvis din mavesmerter er ledsaget af diarré , mavebesvær , og opkastning , der er en god chance det kunne være forårsaget af madforgiftning .

IBS

irritabel tyktarm, eller IBS , kan være en fælles , men mere alvorlig grund til mavesmerter . IBS har ofte været kendt som diagnosen for symptomer , hvor lægen kan ikke lokalisere den nøjagtige årsag til mave stress . Dog er IBS normalt forværres af følelsesmæssig stress . IBS er ofte kendetegnet ved en blanding af mavesmerter og en ændret tarm funktion . Forskellen mellem IBS og forstoppelse er , at IBS roterer frem og tilbage mellem diarré og forstoppelse . En IBS diagnose kan kun foretages af en autoriseret sundhedsperson .

Andet

Som nævnt før , mavesmerter kan skyldes et væld af problemer . Af denne grund er det vigtigt , at hvis din mavesmerter fortsætter i mere end 24 timer , eller hvis smerterne bliver slemt nok , at du ikke længere kan bære det , bør du kontakte din sundhedspleje udbyder snarest muligt . Kun en certificeret sundhedsperson kan virkelig diagnosticere årsagen bag din mavesmerter .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.