gadolinium risici

Selv om Food and Drug Administration ( FDA ) har vurderet gadolinium sikker til brug , har negative reaktioner vist sig at være farlig for nogle patienter . Udviklingen af nefrogen systemisk fibrose ( NSF ) , en dødelig sygdom , har været knyttet til gadolinium bruge . Af denne grund begyndte FDA udsteder advarsler i 2006 til de i sundhedsvæsenet feltet , der opfordrer til skøn , når det kommer til gadolinium brug i MR-scanning

Identifikation


Gadolinium er et ikke-radioaktivt , vandig stof, der sprøjtes ind i venen . Den gadolinium er tiltrukket af unormale væv og fungerer som en kontraststof under magnetisk resonans imaging ( MRI ) .

Effects


På grund af sin tiltrækning på unormale væv , har gadolinium vist sig gode til at lokalisere tumorer i kroppen . Den gadolinium gør det også muligt at bestemme tumorstørrelse .

Misforståelser


På trods risiciene ved at bruge gadolinium i MR -scanninger , er denne type scanning foretrukket frem for den CT-scanning som bruger jod . Jod følsomhed kan forårsage allergiske reaktioner, som kan variere fra mild til farligt svær .

Advarsler


Patienter med svære nyresygdomme ikke eliminere gadolinium kontrast så effektivt som patienter uden nyreproblemer . Gadolinium bliver i kroppen af nyre lidelse patienter i længere perioder , hvilket øger sandsynligheden for at udvikle NSF , en sygdom der er ansvarlig for fortykket hud , ødelæggelse af bindevæv og organer , samt brækkede knogler , der stammer fra syge bindevæv .

Overvejelser

Mindre alvorlige bivirkninger kan forekomme ved brug af gadolinium . Kvalme , opkastning , lavt blodtryk og mild hovedpine er rapporteret .

Ekspert Insight

Gravide kvinder og kvinder , der ammer , bør ikke udsættes for gadolinium , på grund af risiko for fosteret eller det nyfødte barn . Derfor er MRIs kun anvendes til patienter , der er i dire straights , eller når fordelene opvejer risiciene.

Potentielle

Forskning har identificeret , at dosis mængder gadolinium kan spille en rolle i patient risiko . Jo større dosis , jo større er risikoen.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.