hvordan man bruger en peak flow meter

Hvor mange mennesker kender du har astma ? Chancer er , en hel del . Som enhver sygdom dog den bedste måde at håndtere og behandle sygdommen er ved forebyggelse. Det er her den lille kendte peak flow meter kommer serverer det told .
Den maksimale flow måleren er en lille enhed , der hjælper en patient regelmæssigt overvåge deres egen tilstand ved at måle lungefunktion såsom peak flow rate ( PEFR ) .
PEFR giver en talværdi , hvor godt luftvejene i lungerne er åbne , og dermed giver læger med en idé om, hvor effektiv medicin er , og konsekvens sværhedsgraden af sygdommen.
Hvor vigtigt er det at bruge en peak flow meter ? Svaret-meget . National Astma Uddannelse og forebyggelsesprogram ( NAEPP ) anbefaler , at folk med moderat til svær astma har en peak flow meter derhjemme og ved, hvordan man bruger det . Og det er hvad denne artikel handler om !
Før vi går videre til " hvordan 's, " lad mig kort opsummere , når en patient skal bruge deres peak flow meter . Det skal bruges til at :
-regelmæssigt at overvåge lungefunktion og respons-til- terapi
-bestemme graden af et astmaanfald
-vurdere respons på behandlingen under et angreb

Nu hvor du har en generel forståelse af , hvad der er , hvorfor er , og når 's , lad os gå videre til , hvordan 's nedenfor .

1 .
Peak flow meter vise nul eller dets laveste læsning , når den ikke er i brug . Brug peak flow meter mens du står op lige . Tag i så dyb en indånding som muligt .

2 .
Placer peak flow meter i munden , med tungen under mundstykket . Luk læberne tæt omkring mundstykket
3
Blæs så hårdt og hurtigt som muligt ; . ikke smide hovedet fremad og samtidig blæser ud . Træk vejret et par normal indåndinger og derefter gentage processen to gange mere . Skriv ned det højeste antal opnået. Ikke gennemsnittet tallene .

gode råd og advarsler • Der er variationer peak flow meter , men den almindelige er de samme . Der henvises til vejledningen på peak flow meter eller konsultere en læge for at få flere oplysninger .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.