om lymfeknuder

Lymfeknuderne er en væsentlig del af lymfesystemet . Lymfeknuder fartøjer løber gennem kroppen på samme måde blodkar gør. Kapillærerne i kredsløbsorganer lække plasma og næringsstoffer i væv i kroppen til at brødføde de enkelte celler . Størstedelen af denne væske ikke returneres til kredsløbet , men snarere forbliver i mellem væv lag som interstitiel væske . Dette hældes i lymfekar og rejser tilbage mod hjertet , hvor det vil blive returneret til kredsløbet. Når den interstitielle væske ind i lymfesystemet væsken kaldes lymfeknuder . Lymfeknuder ligge i bestemte steder langs lymfekar og udføre vitale funktioner for kroppens immunsystem

Geografi


Mange lymfeknuder er beliggende i nærheden af området omkring leddene . Bevægelser af lemmerne hjælp til at fungere som en pumpe til at flytte lymfeknuder gennem systemet . De er placeret i klynger omkring knæet , lysken , albuer , skuldre og nakke . Lymfeknuder findes også i den centrale mave og bryst område til at bistå med lymfedrænage omkring de vitale organer .

funktioner


Hver lymfeknude har afferente og efferente fartøjer . Afferente fartøjer er de fartøjer , der fører ind i knuden . Efferente fartøjer er de fartøjer , der fører tilbage ud af noden på den konkave side kaldet hilum . Node i sig selv kun om side og formen på en bønne . Den ydre overflade knude kaldes kapsel . Inde i knude er der en cortex og en medulla . Den ydre cortex har follikler skabt ud af B-celler . Den indre del af hjernebarken indeholder T- celler . Medulla omgiver cortex og giver bihuler , der tillader lymfeknuder at flyde gennem knuden . Bihuler af medulla indeholder makrofager .

Funktion


B celler , T-celler og makrofager i lymfeknuder er alle typer af specialiserede hvide blodlegemer , der er designet til at bekæmpe infektion . Disse celler er i høj koncentration i lymfeknuderne at rense patogener fra lymfeknuder , der var indsamlet fra vævsvæske før lymfeknuder returneres til kredsløbet. På denne måde lymfeknuder er en vital del af immunforsvaret .

Overvejelser


Lymfeknuder kan blive hævede af flere grunde. Når en infektion invaderer kroppen , kan flere hvide blodlegemer strømme ind i lymfeknuderne at bekæmpe antigenet . Hvis der er betændelse i det område, som lymfeknude , kan det betændte celler ind i knuden og få det til at svulme . Ondartede kræftceller , kan infiltrere den node , får det til at ekspandere. Lymfom og leukæmi kan også føre til hævede lymfeknuder , som følge af formering af kræft lymfocytter .

Advarsel

under hævede lymfeknuder i sig selv er ikke nødvendigvis giver anledning til bekymring . Læger anbefaler at søge lægehjælp , og prøvning, hvis hævelsen er placeret i den nederste del af halsen nær kravebenet . Hvis huden over knuderne er rød og betændt , kan det være et tegn på en infektion , der kræver behandling . Nodes , der bliver hårdt, hurtigt voksende eller synes klæber fast til huden kræver opmærksomhed . Hvis vægttab , nattesved , langvarig feber eller træthed forekommer og de lymfeknuder er blevet hævede i over to uger en alvorlig infektion eller tilstand kan eksistere .

Forebyggelse /Solution

Manuel lymfedrænage er en form for massage . Det stimulerer strømmen af lymfeknuder i lymfatiske kapillærer og blødgør fibrotiske væv . Det bør ikke udføres på alle med cellulitis , en feber eller kræft uden en læges godkendelse . Det er en meget let massage , som kan hjælpe med at dræne lymfekirtler , forbedre lymfesystemet funktion og mindske hævelse af lymfeknuder . Den blev udviklet i Paris i 1930'erne af Dr. Emil Vodder .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.