hvorfor folk hoste og nyse ?

Hoste og nysen er naturlige kropsfunktioner med det udtrykkelige formål at fjerne udenlandske eller invaderer genstande fra den nasale og bronkiale passager . Selv om en kontinuerlig hoste kan være tegn på en medicinsk tilstand , der kræver behandling , under normale omstændigheder mennesker hoste et gennemsnit på en eller to gange i timen for at rydde irritanter

funktioner


En hoste er en refleks , der opstår , når en hoste receptor er udløst af en irriterende . Receptoren sender en besked til hjernen signaler den til at producere en hoste . Inden den egentlige hoste , den person indånder en dyb indånding . Åbningen mellem stemmebåndene lukker og luft er fanget inde i lungerne . Membranen , sammen med andre muskler i forbindelse med vejrtrækning , tvinge passage åbne med en skarp udstrømning af luft forlader kroppen på 100 miles i timen .
et nys er udløst af et fremmedlegeme i næse . Det kan være i form af virus eller som en simpel spec af støv eller pollen . Når objektet er opdaget af nerveender , er en besked sendt til hjernen til at forberede sig på at nyse . Øjnene er tvunget lukkede og musklerne i brystet og maven er forpligtede til at bandage til udbrud. Luft tvinges gennem næsen med en hastighed på 100 miles i timen og kan udspy partikler op til 30 fod .

Funktion


Både nysen og hoste klare luftrøret og udsende irritanter, der kan hindre vejrtrækningen og forhindre indførelsen af fremmedlegemer ind i kroppen . Som automatisk reflekser , har folk meget lidt kontrol over nysen eller hosten . Selv om alle kan producere en hoste efter behag , nogle har det uhyggelige evne til at producere nyser efter forgodtbefindende , også .

Historie


Ancient syntes et nys var et tegn på efterfølgende død og udviklet praksis med at råbe " Gud hjælpe dig , " når en person nyser . Romerne og grækerne troede et nys var tegn på fare, eller undertiden som et middel til at spå fremtiden . Den retning du nøs i mentes at angive, om du var heldig eller ej. Nogen der nøs til højre blev anset heldig , og en , der nøs til venstre uheldig .
I det sjette århundrede , beordrede pave Gregor den Store , som svar på et nys observatører var til at tilbyde en hurtig bøn i form af " Gud velsigne dig , " formentlig for at beskytte sneezers fra den pest, der påførte Italien på det tidspunkt .

Misforståelser


Det er en almindelig misforståelse, at deltagelse i et nys , kan forårsage skade på kroppen . Der er ingen beviser til at støtte dette . Lejlighedsvis deltagelse i et nys , vil ikke forårsage skader på kroppen , men det kan forhindre kroppen fra skaffe sig af med uønskede fremmedlegemer . Den bedste praksis er at nyse naturligt , når trangen opstår .

Forebyggelse /Solution

Undgåelse indlysende udløser såsom støv , dyreskæl og andre allergener høj grad vil mindske nysen og hoste . For almindelige hoste og nys , er alt dette , at der er behov for . Medicinsk behandling bør søges for overdreven hoste og nys , når der ikke er nogen synlig grund.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.