hvordan nikotin påvirker kroppen ?

Nikotin


En organisk forbindelse naturligt findes i bladene af tobaksplanten , er nikotin let absorberes af det menneskelige legeme-og stærkt vanedannende . Selv om nikotin kan komme ind i kroppen gennem huden eller slimhinderne i næse eller mund , de fleste mennesker indtager nikotin ved at ryge cigaretter .
ryger nikotin delvers det effektivt ned i lungerne , som er foret med små alveoler . Disse alveolerne normalt udveksling ilt med kuldioxid og kvælstof i normal vejrtrækning . Når cigaretrøg inhaleres i lungerne , nikotin rejser gennem alveolerne i blodbanen , og inden for 15 sekunder, transporteres gennem kroppen og ind i hjernen .

Nikotin i kroppen


Ved første , nikotin forårsager kroppen til at frigive adrenalin . Adrenalin forårsager hjertefrekvens og blodtryk til spike , og gør din krop frigive insulin-som narrer kroppen til at tro, at der er overskydende glukose i blodet ( på grund af dette , rygere ofte rapport en nedgang i deres appetit ) .
Inhaleret røg har andre virkninger på kroppen : Kulilte skader lungerne og arterievæggene , at svække dem og øge potentialet for hjerteanfald , slagtilfælde og blodpropper

Nikotin i hjernen


Det er i . hjernen , at nikotin gør sit mest arbejde og skader . Der er millioner af neuroner , celler , der overfører oplysninger i hele nervesystemet . Mellem to neuroner er synapse , på tværs af , hvilke oplysninger der sendes . Et neuron frigiver et kemisk stof kaldet en neurotransmitter , som binder sig til næste neuron i " kæden . "Denne kæde sætter i bevægelse kroppens reaktion på nye oplysninger .
Nikotin binder sig til en delmængde af neuroner , der normalt binder neurotransmitteren acetylcholin , blokerer acetylkolin fra at kunne udsende sit specifikke , sædvanlige budskaber , der vedrører muskelbevægelser og energiniveau . Når nikotin blokerer disse receptorer , det får kroppen til at frigive mere acetylcholin i et forsøg på at finde synapser , som den kan knytte . Dette ekstra acetylcholin derefter signaler hjernen til at frigive en anden neurotransmitter, dopamin ( som kontrollerer den glæde midten af hjernen ) . Som øget acetylcholin gøre den person føle sig mere opmærksomme , den øgede niveau af dopamin gør den person føler sig afslappet .
Men det er ikke de eneste 2 ingredienser i nikotin-forårsaget hjerne " cocktail ". De høje niveauer af acetylcholin og dopamin signal frigivelse af endorfiner og glutamat . Endorfiner producere en følelse af lykke , mens glutamat , som er involveret i at skabe erindringer , tager et øjebliksbillede af processen , der forbinder det med behagelig følelse , der fremmer yderligere anvendelse og i sidste ende afhængighed .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.