om blodtyper

Med cirka 300 blodtype variationer , fortsat forskere til forskning varierende blodtype og deres virkning . Fremkomsten af transfusion medicin har bidraget væsentligt til menneskeheden . Blodtypebestemmelse er blevet mere signifikant i inden for medicin på mange forskellige måder . En operation vil ikke begynde viden om patientens blodtype og forsikringsselskaber kræver viden herom til medicinsk undersøgelse . Selv diætister betragter nu blodtype til at ordinere den rigtige form for kost til en person .

Betydning


Blood skrive blev udviklet primært til transfusion medicin --- det specialiserede gren af hæmatologi , at undersøgelser blodtyper . Det vigtigste formål med at studere forskellige blodtyper er at levere blodtransfusion og blodprodukter til de trængende . Blodtransfusion er et spørgsmål om liv og død . Når en modtager modtager en uforenelig blodtype , vil der opstår alvorlige reaktioner på kroppen , som ville føre til Hæmolyse , eller ødelæggelse af de røde blodlegemer , nyresvigt , chok , og i sidste ende , død .

forskellige blodtyper


Blood typer er bestemt ved den molekyler knyttet til overfladen af de røde blodlegemer . Disse molekyler kaldes agglutinogener . Der er to typer af agglutinogener --- type A og type B. Den manglende agglutinogener på den røde blodlegemer anses blodtype O. Denne klassificering af blodtype kaldes ABO blodtype klassifikationssystem . Blodtype klassificeres også baseret på tilstedeværelse eller fravær af Rh protein . Hvis Rh protein er fundet på overfladen af de røde blodlegemer , blodtype er positiv , ellers er det negativt . Derfor er den blodtype , A + , A-, B + , B-.

Hvordan Blod Typer bestemmes


For at bestemme blodtype af en person , processen med cross-matching skal udføres . Denne proces indebærer at blande blodprøve af en modtager til det færdige donor at kontrollere, om blandingen vil agglutinere eller størkne . Organer , der indeholder blodtype O , er dem, der ikke har agglutinogener i de røde blodlegemer er universelle donorer . Det betyder, at uanset blodtype en modtager har , ville hans eller hendes krop ikke tage blodtype O som et udenlandsk organ , således at han eller hun ville ikke være immun over for det . På den anden side , hvis modtageren er af typen AB kan han eller hun anerkender enten , type A eller type B blod , da der ikke antistof vil forhindre en af de to at komme ind i personens blodbanen .

Effects of Blood Typer


Udmærkelser i blodtyper kan forårsage forskellige konsekvenser på en persons krop. En gravid kvinde med forskellige agglutinogener fra det fosteret kan bringe graviditet , hvis de røde blodlegemer hos fosteret tilfældigvis ind i moderens blodbanen . Modtagelighed for sygdomme kan også tilskrives blodtyper . Det blev opdaget, at de fleste af ofrene for pesten i England i 1665 var folk, der har type B blod . Dette skete , fordi antistofferne er knyttet til de røde blodlegemer hos personer med type B var de samme som for de bakterier , der forårsagede pesten . På grund af dette , blev kapaciteten af kroppen til at immun sig fra de bakterier hæmmes , da kroppen ikke vil producere et antistof, der ville såre sin egen .

Overvejelser

Personer med blodtype negativ RhD skal De være forsigtig , før du rejser , eller migrering til visse steder-især i Østasien , på grund af sjældenhed i denne blod i visse regioner . Teorien om blodtype ernæring foreslår en persons blodtype påvirker , hvordan kroppen absorberer og nedbryder næringsstoffer fra forskellige typer fødevarer . Det er også menes at spise fødevarer kompatibelt med din blodtype vil mindske risikoen for visse sygdomme og producere en sundere føler .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.