om brystvorter

Alle pattedyr , herunder mennesker , har brystvorter . Disse små fremskrivninger af hud er ekstremt vigtigt at overleve som er gældende for transport af næring fra moderens krop til at for barnet efter fødslen . Brystvorter er også fejret som seksuelt attraktive attributter i menneskelige kvinder . Sommetider brystvorter er endnu dekoreret med maling , Kagerne eller endog piercinger hos både mænd og kvinder

Funktion


Nipler bruges af pattedyr i foder til deres afkom . Projektionen af brystvorten tillader barnet at tage fat i det med munden og sutte . Væske, modermælk , flyder gennem brystvorten . Mens mennesker generelt kun har to brystvorter , andre pattedyr har et større antal , som er beliggende bilateralt langs maven . Generelt er antallet af brystvorter i besiddelse af dyret er lig med den maksimale kuldstørrelse for arten . Mænd og handyr også have brystvorter , men disse er ikke funktionel til sygepleje unge .

funktioner


I pattedyr , brystvorten er til stede som en projektion af hud danner en lille knop-lignende bump . En brystvorte indeholder omkring 20 mælkecisternerne kanaler , som er placeret rundt om spidsen . Kanalen giver mulighed for overførsel af mælk . Ud over disse , også brystvorten har en rigelig forsyning af nerver , som reagerer på bestemte stimuli , såsom kulde .

Human hunner har brystvorter , som stikker omkring 3 /8 inches . Under graviditet brystvorterne kan øge og lejlighedsvis ophold den nye størrelse efter fødslen og sygepleje . Brystvorten hos kvinder er omgivet af den følsomme hud pigmenterede areola ( farven varierer men er ofte lys brun , beige , rosa eller rødt ) . Huden på brystvorten er generelt mørkere i farven end de omkringliggende areola . Pigmenteringen normalt mørk med graviditet , men ofte vender tilbage til sin oprindelige farve måneder efter fødslen .

Overvejelser


Nippel sundhed er et vigtigt indsatsområde for kvinder , da der er problemer , der kan opstå . Mange af disse forhold er relateret til amning , men ikke alle . Hver gang, der er en ændring i brystvorten , især i tilfælde af en udledning , bør en læge konsulteres .

Ældre kvinder nærmer sig overgangsalderen oplever ectasia der er mælk kirtel udvidelse . Dette er en normal proces , men lejlighedsvis i løbet ectasia mælkekanalerne kan blive blokeret forårsage sammenlægning og udsivning af mælk i brystvævet . Denne tilstand kan forårsage infektioner med eller uden betændelse og undertiden en byld . Betingelsen skal behandles som infektionen kan sprede sig og blive et alvorligt problem . Arvæv kan også danne følgende vanskeligheder med ectasia .

En læges undersøgelse er i orden for enhver begivenhed , hvor der er en udledning fra brystvorten eller en klump i brystvorten området . Kvinder skal ikke være unødigt bange , men da de fleste problemer med brystvorter ikke er generelt alvorlige og behandlinger er generelt effektive .

Misforståelser


Mens de fleste overveje en kvindes bryst en erogen zone , at mange ikke klar over, at mandlige brystvorter er også rig på nerve energiforsyning og er seksuelt følsomme . Opførelse af brystvorter opstår under seksuel ophidselse hos begge køn .

En anden misforståelse er , at den menneskelige mandlige er i stand til diegivende . Dette er usandt , som mænd ofte oplever amning om " mælk " er generelt ikke-nærende .

Ekspert Insight

Udviklingen af brystvorter i menneskelige fostre er en fascinerende proces . På trods af, at de fleste mennesker er født med kun to brystvorter , er det kendt, at under fosterudviklingen flere andre brystvorter vises . Disse er arrangeret fra armhule ned til lysken på begge sider . De fleste gange disse ekstra brystvorter forsvinde før barnet er født , men undertiden en baby er født med dem . I disse tilfælde ekstra brystvorterne sjældent har mælkecisternerne kirtler der er nødvendige for eventuel sygepleje .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.