om gestationsalder

Gestationsalder er en alder af et foster eller embryo på et bestemt tidspunkt under en kvindes graviditet . En fosterets gestationsalder bestemmes af en række forskellige metoder . Selv om det ikke kan være muligt at kende den nøjagtige tid fostret har været i livmoderen , er så nøjagtige som muligt vil bidrage til at undgå potentielle problemer der kan opstå under hele graviditeten

Betydning


Kendskab til gestationsalder for et foster er vigtigt præcist at holde styr på udvikling , vækst og fødselsdato beslutsomhed . I de tre trimester 's af moderens graviditet , kan visse betingelser eller der opstår komplikationer , der skal overvåges nøje . Der er også specifikke tests , der skal gøres på bestemte tidspunkter i løbet af graviditeten , såsom fostervandsprøve eller AFP test . Kendskab til en temmelig præcis gestationsalder vil bidrage til at sikre, at disse undersøgelser er udført på det rigtige tidspunkt og studerede korrekt .

Funktion


Gestationsalder kan bestemmes på en række måder . En af de mest almindelige måder er ved at bestemme den første dag i den mors sidste periode ( LMP ) . Datoen for den sidste periode er anvendt til beregning , fordi det antages , at moderen udtænkt op til fjorten dage efter denne periode . En anden metode er ved at vide det nøjagtige udformning dato . I nogle tilfælde kan kvinder ikke kender deres seksuelle historie præcist eller kan have svingende menstruals ( ikke almindelig eller forekommende hver måned ), hvor det gør det sværere at vide præcis, hvornår undfangelse fandt sted . I situationer som denne , kan ultralyd anvendes til at bestemme gestationsalder . Størrelsen og vægten af fosteret er måles for at bestemme hvor langt kvinden er i hendes graviditet .

Time Frame


Den svangerskabsuge periode for en graviditet er 40 uger. Som gestationsalder af fosteret " stiger , tager forskellige ting sted i deres udvikling før fødslen . De første 13 uger, er fosteret blot udvikler sig fra en zygote til en miniature form af en baby med alle dets dele . De første uger af udviklingen er de mest skrøbelige og abort er den mest almindelige . Den anden fase i svangerskabsperioden er, når fosteret er i alderen fra 14 uger og 26 uger. I løbet af denne tid , fortsætter barnet sin udvikling og vækst . I denne fase er mange tests og ultralyd gøres for at sikre, at barnet er ved at udvikle passende for sin alder og at udelukke abnormiteter . De sidste faser af gestational periode er fra 26 uger gamle til fødslen . Denne sidste periode er der, hvor barnet fortsætter med at vokse og fortsat skal overvåges for korrekt udvikling i henhold til dens gestationsalder . Som fødselsdato inches tættere , i nogle tilfælde eller passerer forbi uden en egentlig fødsel , er mor overvåges nøje for at udelukke eventuelle komplikationer , der kan gøre fødslen risikabelt for hendes liv eller for livet af barnet . Sædvanligvis kan børn blive født to uger tidligere eller senere end forventet på grund af en fejl i den gestationsalder . Imidlertid er en to -ugers forskel ikke betragtes som farlige , selv om en forsinket fødsel , kan blive induceret af læger .

Fordele


under en præcis gestationsalder fastsat for barnet er ikke kun vigtigt for at sikre sundheden for både mor og baby , men det kan også undgå mange af de stressende bekymringer , der finder sted , når en kvinde går ind i arbejdsstyrken tidligere eller senere end forventet . Mødre , der leverer forud for den forventede tidsramme bekymret for, at noget kan være galt med barnet , mens dem, der leverer senere end forventet er trætte og frustrerede fra stadig at være gravid . Præcise datoer også hjælpe familier planlægge babyshowers , samt have tid til at få alle de ting, der er nødvendige for barnet .

Ekspert Insight

I løbet af kvindens graviditet , er størrelsen af barnet overvåges for at sikre, at udviklingen er finder sted som det skal . I nogle tilfælde kan gestationsalder være korrekte , men barnet ikke udvikle sig på målet med , hvad der er hensigtsmæssigt . Babyer , der har en masse, der ligger over den 90. percentil af gennemsnittet anses stort til deres gestationsalder . Dette er også kendt som macrosomia . Babyer , der udvikler langsommere og er mindre end hvad den gennemsnitlige estimater for den alder der betragtes små til deres gestationsalder . Disse børn er født med en lav fødselsvægt masse . Både macrosomia og lav fødselsvægt masse bekymringer er farlige for barnet . Babyer diagnosticeret med macrosomia kan blive udsat for svangerskabsdiabetes eller præeksisterende diabetes mellitus . Lav fødselsvægt babyer kan have en større risiko for at udvikle type 2 diabetes . Der er beviser, der forbinder lav fødselsvægt med nogle efterretninger forsinkelser , respiratorisk distress syndrom og hjerne bløder så godt.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.