om graviditet forfaldsdatoer

Graviditet er en tid af håbefulde forventning som forældre venter fødslen af deres nye baby . Graviditet forfaldsdatoer , mens formål at hjælpe vordende forældre til at forstå forløbet af graviditeten , og få en bedre plan for, hvornår barnet kommer , er det kun ballpark tal, som ofte kan bringe unødige stress til en graviditet , især når barnet er " forsinket . " Selv om en meget lille procentdel af børn , der faktisk er født med de forfaldsdatoer , der er under graviditeten , kan graviditet forfaldstidspunkter være nyttigt-og nødvendigt for en korrekt prænatal pleje-når forstås og anvendes korrekt .

funktioner


Graviditet forfaldstidspunkter er baseret på det faktum, at den gennemsnitlige gestational periode for mennesker er 40 uger eller 280 dage lange , begyndende med datoen for den mors sidste menstruation ( LMP ) . Historisk , læger sæt graviditet forfaldstidspunkter efter hvad der er betragtet som en " normal " menstruationscyklus , selvom de fleste kvinder cykler varierer noget fra denne norm , hvilket gør deres graviditet forfaldsdatoer unøjagtige . En typisk menstruationscyklus varer 28 dage med ægløsning og udformning , der forekommer på dag 14 i cyklus .
Når graviditeten er mistanke om kvinderne normalt besøger deres læger til at bestemme deres graviditet forfaldsdatoer . Læger bruger forfaldsdatoen hjul til at beregne graviditet forfaldsdatoer efter datoen for patientens LMP , men vordende forældre kan beregne det samme resultat ved at tilføje 7 dage til datoen for den første dag i deres LMP og derefter trække 3 måneder .
Kvinder med uregelmæssig cyklus , herunder dem med lange eller korte cyklusser og personer med korte eller lange luteale faser , bør informere deres læge om disse cyklus forskelle, således at de kan tages i betragtning ved fastsættelsen graviditet forfaldsdatoer . Online forfaldsdagen regnemaskiner ofte muligt for brugerne at komme ind cykle variationer til at beregne en mere præcis graviditet forfaldsdagen .

Misforståelser


Par uden meget viden om , hvordan graviditet forfaldsdatoer arbejde kan blive overrasket over at finde ud af , at deres graviditet officielt begynder på den første dag i den LMP i stedet for på datoen for undfangelsen . Ifølge en regelmæssig menstruationscyklus , er graviditeten allerede to uger efter datoen for undfangelsen og 4 uger langs den første dag i en forpasset periode .

Time Frame


Når forældre får deres graviditet forfaldsdatoer den dato bliver sædvanligvis emblazoned i deres sind som den dato, at deres barn vil ankomme , men graviditet forfaldstidspunkter er kun et skøn . Kun 5 procent af alle babyer er faktisk født på deres forfaldsdatoer , men over 80 procent af babyer bliver født mellem uge 38 og 42 i graviditeten . Det er ofte nyttigt for forældre at bære disse statistikker i tankerne , fordi mange børn kommer " for sent, " skaber unødig stress og ofte unødvendige induktioner og c -stykker så godt. Babyer betragtes hele løbetiden efter uge 37 i graviditeten og ikke forfaldne før efter uge 42 .

Potentielle


Mens graviditet forfaldsdatoer er etableret i begyndelsen af graviditeten , er dette ikke ensbetydende med, at de ikke vil ændre hele løbet af graviditeten . Med moderne ultralydsscanning fødselslæger er i stand til at måle voksende babyer i livmoderen til at bestemme med stor nøjagtighed , hvor langt en graviditet . Normalt graviditet forfaldsdatoer fastsættes af ultralyd er mest nyttige , når beregnet tidligt om graviditeten , typisk mellem 5 og 12 uger , hvilket vil senere i graviditeten babyer begynder at vokse efter genetiske faktorer og deres størrelse vil ikke være så fri af en indikator for gestationsalder .

Overvejelser

Par forsøger at blive gravid , bør have kendskab til den kvindelige cyklus og holde styr på ægløsningen datoer for at etablere deres egne tilpassede , præcise graviditet forfaldsdatoer . Cycle længder , på hvilken dag i cyklus ægløsning fandt sted , og den gennemsnitlige lutealfasen længder af kvindens cyklus spiller alle en vigtig rolle i fastlæggelsen graviditet forfaldsdatoer og kan bidrage til at etablere en bedre forfaldsdato . Dog vil selv denne viden ikke sikre , når en baby beslutter at gøre sin tilstedeværelse kendt . Så længe en baby ankommer mellem uge 37 og 42 af graviditet , uanset om graviditeten forfaldsdatoer , bør det egentlig ikke betragtes som " tidlig " eller " sent ", men snarere , lige til tiden .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.