om testosteron

Klassificeret som en af de mest potente hormoner i den mandlige krop , er Testosteron det vigtigste androgen eller kønshormon til stede i både mandlige og kvindelige . Det er et anabolsk steroid , der bygger det protein der er nødvendige for at øge muskuløs væv . Den mandlige krop producerer testosteron gennem hele sit liv . Testosteron producerer også den nødvendige ingrediens, som bygger protein . Men produktionen af testosteron markant fald i løbet af alderdom

Betydning


Testosteron har en stor indvirkning på andre metaboliske processer , som det genererer blodlegemer i knoglemarven og knogledannelse . Lipid -og kulhydrat metabolisme , vækst af prostata og korrekte leverfunktionen er stærkt påvirket af niveauet af testosteron i kroppen . Testosteron er også afgørende for normal reproduktiv aktiviteter , da det producerer erektioner og normal seksuel adfærd hos mænd .

Funktion


Testosteron produceres i gonaderne ved hjælp af kolesterol . Normalt den menneskelige krop er i stand til at regulere niveauet af testosteron i sig selv uden nogen medicinsk intervention . Det er kontrolleret af en negativ feedback mekanisme, der involverer hypothalamus , forreste hypofyse og testikler . Virkningerne af testosteron variere afhængigt af aldersgruppe . Postnatale virkninger af testosteron , i både mandlige og kvindelige afhænger niveauet af frit testosteron cirkulerende i kroppen . De fleste af disse bivirkninger opstår mellem 7 til 12 uger af udvikling .

Effects


I den tidlige pubertet , testosteron produktionen fremmer væksten af kropsbehåring og fedtet hud . Det er også dybere stemme , udvikler adamsæble , og får testiklerne til at stige ned . Testosteron påvirker også hjernens vækst . Fordi mænd har højere testosteron niveauer , deres organer er generelt større end hunnerne . Testosteron niveauer kan også indvirke negativt på den menneskelige krop ; overdreven testosteron kan forårsage acne og andre hudlidelser , vækst af visse kræftceller , søvn problemer og andre komplikationer .
Produktionen af testosteron i barndom etape er allerede opdaget så tidligt som 4 til 6 måneder , men virkningen er endnu ikke bekræftet . Den første konkrete effekt af testosteron er set i præ-puberteten alder , hvor kroppen producerer visse kropslugt , øge hudens oiliness , forekomst af pubeshår og andre kropsbehåring , og acceleration i muskuløs vækstrate . Hos kvinder , klitoris inflammation og stigning i libido udvikle sig.

Fordele


Testosteron er anvendt til at behandle visse medicinske tilstande forårsaget af lavt testosteron niveau . Læger ordinere terapier , der stimulerer testosteron produktionen . Det er også bruges til at behandle kræft og kvinder , der har ligestilling dysmorphia .

Teorier /Spekulation

Det menes, at testosteronniveauet påvirker en persons opmærksomhed , hukommelse og rumlige evner og lave testosteron niveauer øger aggressivitet i menneskelig adfærd . Det er også ment, at kognitiv tilbagegang set i demens i løbet af alderdommen er forårsaget af den sænkede niveauet af testosteron produktionen .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.