hvordan man kan genkende Hirschsprungs sygdom

Hirschsprungs sygdom eller megacolon er forårsaget af manglende nerveceller til at danne i tarmene . Disse ganglier celler er meningen at udvikle langs hele colon slutter ved endetarmen . Disse nerveceller er afgørende, da de er hjernens budbringer fortæller musklerne i tarmene for at skubbe materialet igennem, i sidste ende driver det mod endetarmen hvilket fører til en normal afføring . Hvis disse ganglier celler mangler , vil materialet bevæger sig langs i tarmen , indtil den når den del uden den nerve celler. Når du er der , holder den i gang helt . Taburet fortsætter med at indsamle på dette tidspunkt af blokering , til skade for resten af tyktarmen. Opstår fare i , at kolon kan udvide forårsager infektion , og selv ruptur af tyktarmen . Døden kan også medføre uden ordentlig behandling af Hirschsprungs sygdom . Denne betingelse påvirker tyktarmen og afhængigt af mængden af tyktarmen mangler nerveceller , kan det være diagnosticeret på en tidlig alder eller senere i voksenalderen . Ingen ved , hvad der forårsager det , selvom nogle mener, at det kan være arvelig . Det er en fejl i den måde , at barnet udvikler sig i livmoderen . Det er uvist, hvorfor disse nerveceller standse udviklingen hos fosteret . Her er nogle symptomer og tegn til at søge hos børn såvel som voksne , hvis du har mistanke om Hirschsprungs Disease
1 .
Det er vigtigt for mødre at indse , at de ikke gjorde noget galt under deres graviditet , der fik deres babyer til at have Hirschsprungs sygdom .

2 .

Nyfødte kan være kræsne og kan ikke have en normal afføring inden for de første 24 til 48 timer efter at være blevet født . De kan også være brus eller forstoppelse . Feber kan forekomme så godt.
3 .
Nyfødte kan kaste grøn galde efter at have spist . Dette er en væske , at leveren producerer , at kroppen bruger til at fordøje maden .
4 .
Kend små børn kan have alvorlige forstoppelse eller diarré . De kan vokse langsommere end normalt og kan være anæmisk. Anæmi er forårsaget af et tab af røde blodlegemer i afføringen .

5 .
Ældre børn kan have hyppige små , vandige afføringer . De kan ikke have meget af en appetit . Abdomen kan føle oppustet . Forstoppelse kan forværre som blokering skrider frem .

gode råd og advarsler


 • Det anslås , at én ud af hver 5. 000 babyer er diagnosticeret med Hirschsprungs sygdom .
 • Det varierer i længde , i hvilket omfang tarmen påvirkes .
 • Den eneste behandling af Hirschsprungs sygdom er kirurgi .
 • Milde tilfælde kan ikke udvikle symptomer først langt senere i livet .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.