hvordan man forbereder et barns tonsillektomi

Hvis dit barn ofte oplever ondt i halsen , halsinfektioner , tilbagevendende anfald af tonsillitis , eller hævede mandler , der gør det svært for hende at trække vejret , kan børnelæge anbefale en tonsillektomi . Dette er kirurgisk fjernelse af mandlerne fra halsen . Idéen med at have en operation er ofte skræmmende for et barn , så det er op til dig at forberede hende og lette hendes frygt
1 .
Forklar dit barn , at hun vil være " sover " for den procedure , som vil vare omkring 20 minutter , og på grund af bedøvelsen , vil hun ikke huske operationen overhovedet.
2 .
Nem dit barns frygt om hendes hud bliver skåret ved at lade hende vide , at lægen vil fjerne mandlerne gennem hendes åbne mund .

3 .

Forbered dit barn ved at informere hende om, at hun vil vågne fra en operation i en opvågningsstuen , og at hun vil mere end sandsynligt kommer til at gå hjem fra hospitalet samme dag .
4 .


Lad dit barn vide , at der efter tonsillektomi , vil hun føle smerte i hendes hals muskler til en uge eller mere , og at hun kan have svært ved at spise og drikke . Hun kan imidlertid nyde frosne behandler såsom is dukker og is , som vil gøre hendes hals og hendes mave føler sig bedre .
5 .
Vælg enkle vendinger til at forklare tonsillektomi til jeres unge barn, og give oplysninger og supplerende oplysninger til ældre børn .
6 .
Sørg for at dit barn forstår , at operation ikke er en straf , og at efter hun helbreder fra tonsillektomi , hendes mandler vil ikke såre hende mere .

7 .
Pack et nyt stykke legetøj eller udstoppede dyr at give dit lille barn , som hun hviler på opvågningsstuen .
8 .
Play-retsakt kirurgi på et udstoppet dyr at forberede hende , eller læse historier om andre børns tonsillectomies så dit barn ved , hvad de kan forvente .

Tips og advarsler • Spørg dit barns børnelæge eller sygeplejerske pracitioner før udveksling af oplysninger om de tonsillektomi med dit barn . De vil være i stand til at give vejledning om hvor meget og hvilken type af information er passende for dit barn . Du ønsker ikke at overvælde eller forvirre hende med alt for mange oplysninger .
 • Hvis dit barn er 3 år eller yngre eller har en alvorlig sygdom , såsom cerebral parese , vil hun sandsynligvis nødt til at blive på hospitalet natten over , så læger kan observere hende . I dette tilfælde , ikke lover dit barn , at hun vil gå hjem samme dag som operationen .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.