kronisk Epstein Barr paradentose

Epstein Barr virus ( EBV ) er en herpes-virus . Parodontale sygdom er en sygdom i tandkødet . Når tandkødet er betændt , hvilket sker med alle parodontale sygdomme til en vis grad , de er tilbøjelige til infektion med EBV . Der er mange symptomer på EBV , og det kan øge risikoen for mere alvorlige sygdomme . Det er nemt overføres via spyt , som fortjent det kaldenavnet på den " kysse sygdom ". EBV ikke spredes via luften eller gennem blod

Historie


EBV blev opdaget i 1964 . . En læge , Denis Burkitt sendte tumorprøver som indeholdt EBV til specialister i Storbritannien for at studere . Specialisterne var Anthony Epstein , en patolog , og Yvonne Barr , en virolog . Burt Achong også hjulpet i opdagelsen , men kom ikke med på navnet på den virus .

Forebyggelse


Dr. Steve Wolf , en periodontist og forsker , fandt , at da EBV findes i 60-70 procent af tandkødslommer hos personer med svære tilfælde af paradentose , og femten til tyve procent af betændte tyggegummi områder i folk , som har alvorlige tandkødsbetændelse , en af de bedste måder at forhindre EBV er at praktisere god mundhygiejne . I de fleste tilfælde kan tandkødsbetændelse kan helbredes i de tidlige stadier ved blot at forbedre mundhygiejnen . Det betyder, tandbørstning og tandtråd dagligt samt få professionel rengøring to gange om året .

Effects


Forskere ved National Institutes of Health ( NIH ) fandt , at når du kontrakt EBV , er du sandsynligvis få infektiøs mononukleose . Mononukleose årsager feber , hævede lymfeknuder , og ondt i halsen . Der er ingen kur for mononukleose .
Noget sjældnere , EBV øger også risikoen for at udvikle oral behårede leukoplakia . Dette er en sygdom, der normalt kun rammer mennesker med nedsat immunforsvar , men på grund af EBV er bosat i betændelse eller lommer i tandkødet som følge af paradentose det øger også risikoen for dem uden nedsat immunforsvar . Det medfører, læsioner på tungen , der kan være flad eller hår-lignende . Betingelsen er normalt smertefri, men milde smerter kan være til stede. Udseendet af læsioner er den største ulempe ved den betingelse .

Potentielle


I tillæg til den øgede risiko for sygdomme forårsaget af EBV i parodontale væv , er der også en stigning i risikoen for Burkitt lymfom , malignt lymfom , og nasopharynx karcinom . NIH og Centers for Disease Control ( CDC ) har fundet tilfælde af disse betingelser , der blev udviklet hos patienter med EBV .
Burkitt lymfom , opkaldt efter den læge , der sendte tumorer til Epstein og Barr , er forårsaget når EBV ændrer lymfe celler , og de efterfølgende mutere og blive til kræft . Det er en delmængde af malignt lymfom . Andre maligne lymfomer er en type kræft i lymfesystemet . Nasopharynx karcinom er kræft i nasopharynx , der ligger bag næsen og over halsen .

Advarsel

Ifølge CDC , har mere end halvfems procent af verdens befolkning havde EBV . Selv om dette har givet immunitet til EBV og mononukleose til mange mennesker , personer med paradentose er stadig på stor risiko for at lide langvarig skade af EBV . Mayo Clinic har rapporteret, at når EBV lever i tandkødsvævet kronisk , er risikoen for at udvikle kræft eller andre sygdomme øges . Behandling for paradentose, som root planing og skalering , forbedre kan både tandkødssygdomme og hjælpe med at slippe af EBV .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.