om kviksølv fyldninger hos børn

Kviksølv fyldninger har været det traditionelle standard af pleje til tandfyldninger for omkring 150 år , implanteret med en anslået 70 millioner årligt i USA alene . Men sidst kviksølv fyldninger er kommet under medier og medicinsk kontrol , på grund primært deres angivelige tilbøjelighed til at lække , forurening af kroppen med dette giftige stof . Men er kviksølv fyld faktisk farligt , eller har medierne hype overvurderet den potentielle fare ? Og er der særlige hensyn , der bør vejes for kviksølv fyldninger og børn

Om kviksølv


Kviksølv er den 80. element på perioden bordet , og er en af de få elementer , der findes i flydende form ved stuetemperatur . Kviksølv er identificeret ved sit varemærke viskositet og sølvfarvede farve . Kviksølv er nok bedst kendt for dets optagelse i termometre , men det er også kendt for dets optagelse i traditionelle tandfyldninger . Kviksølv er meget giftigt for mennesker , og unødig ophobning i kroppen vil i sidste ende resultere i dødsfald .

Kviksølvforgiftning symptomer hos børn


Som nævnt , kviksølv er meget giftigt og kan forårsage en bred vifte af problemer for både voksne og børn . Hos børn kan kviksølvforgiftning forårsage symptomer såsom fladskærms påvirke ( ingen følelse i stemmen ) , nedsat niveau af øjenkontakt , dårlig koncentration niveauer , tab af tale , social tilbagetrækning , aggressiv adfærd , nat rædsler og andre søvnproblemer . Mens kviksølvforgiftning ikke er den eneste årsag til disse begivenheder, er det en mulighed , der bør undersøges , hvis symptomerne er til stede .

Er kviksølv fyldninger sikkert for børn ?


Der er tegn på begge sider af hegnet , men i juni 2008 erklærede FDA , at kviksølv fyldninger kan være potentielt skadelige . Fortalere for at fjerne kviksølv i fyldningerne insistere på, at denne kviksølv fyldninger frigive dampe , mens individer spiser, og også samtidig være indsat eller fjernet . Går videre , FDA , at fyldninger , som indeholder kviksølv " kan have neurotoksiske virkninger på nervesystem for at udvikle børn og fostre . " Komplikationer som følge af kviksølvforgiftning kunne omfatte Alzheimers sygdom og hjerteproblemer .

Counter-beviser


Men der er også beviser for det modsatte . Et par af 2006 undersøgelser rapporteret i Journal of American Medical Association konkluderet , at ingen målbar forskel fandtes mellem kontrol grupper og børn, som havde kviksølv fyldninger . Alle deltagere i undersøgelserne fik hukommelse , visuel og IQ-test over en periode på fem til syv år . Selv om børnene med kviksølv fyldninger blev udsat for højere niveauer af kviksølv , var niveauerne for ubetydelige til at have nogen målbar effekt .

Overvejelser

Alt efter at begge sider af historien , ville det ud til, at kviksølv fyldninger faktisk kan have skadelige virkninger på børn . For de familier, der er bevidste om velfærd for deres afkom og har de finansielle midler til at gøre det , ville det kun være fornuftigt at undgå kviksølv fyldninger , indtil mere afgørende bevis er fast besluttet på en eller anden måde . Efter alt , kan man aldrig være for sikker , når det drejer sig om sundhed deres familier. Selv om den risiko, som kviksølv fyldninger er for minimal til at have nogen virkning ( som hævdet af 2006- undersøgelser) , hvor levedygtige alternativer til kviksølv fyldninger findes, skal de undersøges fuldt ud.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.