om visdom tand

Visdom tænder er kindtænder , der normalt kommer i , når du er i din sene teenageår eller begyndelsen af tyverne . De er dine sidste fire tænder i udbrud . Visdom tænder kan ofte blive påvirket . De er enten ikke er justeret korrekt eller der ikke er nok plads til dem . I nogle tilfælde kan de komme i sidelæns eller bryde igennem delvist og ikke er i stand til at vokse i yderligere . Cyster kan dannes omkring en påvirket tand , der kan beskadige tilstødende tænder . Under nogen af disse omstændigheder , anbefales det, at din visdom tand hentes .

Udvinding


Din tandlæge eller en mundtlig kirurg afgør hvor svært udvinding kan være . Hvis din visdom tand er helt igennem dit tandkød , kan det blive udtrukket lige så let som enhver anden tand . Men hvis det ikke har været i udbrud og er påvirket i dit kæbeben , oral kirurgi er nødvendig . Et snit er lavet i dit tandkød , så tanden kan fjernes , sammen med eventuelle knogle , der er hindre det.

Medicin


Din tand og tandkød , der omgiver den, er bedøvet forud for ekstraktion med en lokalbedøvelse . Du kan også modtage en beroligende at slappe af dig . Du kan modtage Valium eller lignende beroligende , lattergas , som ofte kaldes " lattergas ", eller du kan modtage en beroligende intravenøst . Efter udvinding vil tage antibiotika til at behandle eller forebygge infektion . Du kan også gives en receptpligtige smertestillende medicin eller du kan tage paracetamol eller ibuprofen .

Recovery


I flere timer efter din udvinding, kan du forvente blødning . Du kan bide ned på rene gaze for at kontrollere blødningen , ændre gaze , når det bliver gennemblødt . Det er vigtigt ikke at spytte , skylle eller sutter i de første 24 timer. Du kan forvente nogle hævelser i ansigtet , men der gælder is til den side af dit ansigt i ti minutter hver halve time kan reducere det . Efter den første dag , bør du begynde at skylle munden med varmt saltvand efter hvert måltid og før din går i seng . Du skal muligvis have sting fjernet i omkring en uge . Fuldstændig helbredelse kan tage et par uger til et par måneder .

Komplikationer


De to mest alvorlige komplikationer , der kan opstå omfatte tør stik eller paræstesi , ifølge MedicineNet . Tør socket er, når en blodprop ikke form i tand -stikket , eller blodprop , der var i stikkontakten bliver forskubbet . Denne komplikation kan opstå omkring det tredje eller fjerde dag efter din ekstraktion . Smerter bliver svær og din mund vil have en dårlig lugt . Paræstesi er et tab af følelse i tungen , hage eller læbe som et resultat af nerve skade under udvindingen. Det kan vare en kort tid , eller det kan være permanent .

Cost

Prisen for visdom tand udvinding afhænger af, om det er et normalt udtræk eller en kirurgisk ekstraktion . Det afhænger også af, om du har medicinsk eller dental forsikring , og hvad din plan dækker . Kirurgiske udvinding kan koste flere hundrede dollars eller mere . Du bør tjekke med din tandlæge eller mundtlige kirurg om omkostninger og tale med din tandlæge og sygesikring luftfartsselskab til at bestemme dit niveau af dækning .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.