tegn og symptomer på TMJ

TMJ står for Bidfunktion Disorder , som påvirker leddene i kæbeknoglen , hvor den nedre og øvre kæber mødes . I nogle tilfælde kan TMJ blive svær nok til at berettige kirurgi . Men , hvis de behandles tidligt , dem, der lider af TMJ er i stand til at finde lindring og leve symptomfri

Popping og klikker


En af de mest almindelige symptomer på TMJ er en affyret i kæben , når du åbner og lukker munden . Dette popping kan forekomme under spisning , mens tyggegummi , eller selv mens gabende eller taler . Det kan være en stille klik , som kun du kan høre , eller det kan være en blobbende støj, som andre i nærheden kan høre .

knyttede og slibning


En anden meget almindelig symptom på TMJ er tand knyttede . Dette er, når du , uden selv at vide det , bide tænderne konstant gennem en 24-timers periode , selv om natten . Ikke nok med at du bide tænderne , vil du ofte slibe dine tænder så godt. Denne slibning kan især være generende om natten , nogle gange resulterer i brudte eller knækkede tænder .

Frosne mund


En frossen mund er den manglende evne til at åbne munden , helt eller delvis , eller lukke det , når den er åben . Ofte kan du manuelt " frigive " din kæbe , selv om dette ikke altid er tilfældet . Denne fastfrysning kan opstå af en af to grunde . Nogle gange kan en frossen munden opstår , fordi kæben har forvredet under åbning eller lukning . Mere almindeligt, en frossen mund er resultatet af spændte muskler . Dette er især mærkbar om morgenen efter en nat med knyttede og slibning , men det kan også forekomme i løbet af dagen . I dette tilfælde har de muskler frosne på plads .

Hovedpine


Som et resultat af den fælles problemer og muskelspændinger , som ledsager TMJ , hovedpine er endnu et tegn på lidelse . De omkringliggende muskler er direkte relateret til hovedet musklerne og spændingen vil ofte brede sig til dem , der forårsager hyppig hovedpine .

nakke-skuldersmerter

Ligesom kæben smerter og spændinger kan udstråle op i hovedet muskler , det kan også udstråle til nakke og skuldre . Dette bevirker ofte stivhed og smerter i disse områder.

Svimmelhed

En mere alvorlig tegn og symptomer på TMJ er svimmelhed . Lejlighedsvis, tænderskæren, vil slibning , og muskelspændinger i kæben påvirker det indre øre , hvilket resulterer i svimmelhed .

Tinnitus

Den muskelspændinger i kæben kan også resultere i at høre vanskeligheder og tinnitus ( ringen for ørerne ) . Også dette er en mere avanceret symptom på TMJ .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.