xerostomia & paradentose

Xerostomia og paradentose , også kendt som paradentose , er begge forhold, der påvirker munden . Xerostomia er en tilstand, der kan føre til paradentose , selv om paradentose har mange andre mulige årsager og medvirkende faktorer . Med både xerostomia og paradentose , er det vigtigt at planlægge en fremgangsmåde med din tandlæge , så at betingelserne ikke fører til yderligere , mere alvorlige komplikationer . Det er også vigtigt at fortælle din tandlæge din komplette sygehistorie .

Xerostomia Definition


Xerostomia er et andet navn for mundtørhed . Xerostomia er ikke en sygdom , men snarere et symptom , der er altid en tilstand, der forårsager xerostomia . Xerostomia kan være en midlertidig eller en permanent situation . I svære tilfælde kan patienterne have svært ved at tale og spise . Xerostomia patienter kan også være mere modtagelige for oral candida infektioner .

paradentose Definition


paradentose er mere fremskredent stadium af tandkødsbetændelse eller gum sygdom. Gum sygdommen opstår, når der er plaque oprustning i munden , hvilket resulterer i tandkødet bliver betændt . Paradentose opstår, når gummerne begynder at trække væk fra tænderne og form lommer , som derefter bliver inficeret med bakterier . Hvis denne betingelse ikke behandles, kan det føre til knogletab og eventuel tab af den pågældende tænderne .

Connection


paradentose har mange mulige årsager , hvoraf den ene er xerostomia . En kronisk mundtørhed fratager tænderne af nødvendige spyt . Spyt er nødvendig for at ikke kun hjælpe dig sluge og spise , men for at hjælpe med at forhindre huller i tænderne. Spyt beskytter emaljen på tænderne . En utilstrækkelig mængde af spyt kan føre til at bære væk i tandkødet og eventuelt huller i tænderne .

Xerostomia Årsager


Xerostomia kan være forårsaget af forskellige sygdomme og infektioner , såsom diabetes , anæmi , hiv /aids , højt blodtryk pres , fåresyge , cystisk fibrose og Sju00F6grens syndrom . Andre mulige årsager omfatter dehydrering , strålebehandling og kirurgisk fjernelse af spytkirtler . Xerostomia kan også være forårsaget af hundredvis af forskellige stoffer , herunder smertestillende , depression medicin og allergimedicin .

Behandling

Det er vigtigt at behandle xerostomia snarest muligt, således at paradentose ikke udvikler sig . Men hvis årsagen til din xerostomia er fjernelse af spytkirtlerne , er der ingen mulig behandling . Hvis din xerostomia er forårsaget af en medicin , drøfte med din læge mulighed for at erstatte stoffet . Andre strategier, du kan prøve inkludere nipper isvand ofte , tygge sukkerfrit tyggegummi for at fremme spytproduktion , og sutte på en sukker-fri citron drop .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.