hvor lang tid tager det for sædcellerne at modne ?

Sperm er det mandlige køn celle , der indeholder halvdelen af den genetiske makeup for et foster ( den anden halvdel kommer fra ægget fra den kvindelige ) . Kvinder producere og frigive æg månedligt en proces, der kaldes ægløsning . Mænd konstant producerer sædceller , og da sædceller har kompleksiteten sætter dem i stand til at svømme for at opnå befrugtning , sædcellerne udvikling tager tid . Forståelse af processen og strukturer , der er involveret i sædproduktionen og modning giver også indsigt om faktorer , der kan påvirke sædproduktionen og skade forplantningsevnen .

Betydning


Testiklerne producerer sædceller og det mandlige hormon testosteron hos mænd . Sperm er en encellede køn celle , eller gamet . Sperm bruges til at befrugte æg ( kaldet æg ) hos kvinder til at producere et foster, som udvikler sig til en baby . Mænd producerer millioner af sædceller for at øge chancerne for befrugtende et æg .

Process


Printning af sædceller kaldes spermatogenese . Testiklerne , som er beliggende i pungen , er sammensat af sædkanalerne , som indeholder celler, der producerer sædceller og testosteron . Disse celler er de steder for meiose , hvor cellulære reproduktion producerer kønsceller ( gameter ) , der indeholder halvdelen af det antal kromosomer som normale menneskelige celler . Sperm transporteres til bitestiklen ( snoede rør placeret på toppen af hver testikel ) til at udvikle ( hvor de danner haler for bevægelse ) . Modne sædceller flytte til sædlederen ( rør , der forbinder bitestiklen til sædblæren ) til opbevaring indtil udskrivelse ( ejakulation ) .

Time Frame


Ifølge Fertility. com , sæd modning --- fra start til fuld modenhed " tager omkring 74 dage . " Spermatogenesen anslås at tage seks uger. Ifølge Oulou Universitet , den anslåede transit tid for sædcellerne at overføre i mennesker gennem bitestiklen er to til seks dage , hvor sæden fortsat modne og få bevægelse ( motilitet ) . Fertility. com bemærker , at sæd kan opbevares i bitestiklerne i op til to uger.

Overvejelser


Sædproduktionen kan blive påvirket af forskellige faktorer , såsom temperatur og hormoner . Sperm produceres i testiklerne , som er beliggende uden for kroppen ( i pungen ) , og derfor holdes under kropstemperatur . Højere temperaturer , såsom under en feber , kan svække sædproduktionen og frugtbarhed , i antallet af sædceller , og hvordan sperm vil udvikle sig. Sperm er produceret i sædkanalerne i overværelse af forskellige hormoner , så en ubalance , kan reducere eller afbryde sædproduktionen og forringe udvikling .

Misforståelser

En vasektomi indebærer opskæring og forsegling hver sædlederen , så sædcellerne ikke kan afsluttes . Sæd og testosteron fortsat blive produceret efter en vasektomi og sæd er brudt ned , og absorberes i kroppen , fordi det ikke er afladet eller frigivet. En vasektomi påvirker ikke seksualdrift eller sæd produktionen . Sæd er primært sammensat af flydende og sæd , efter en vasektomi skelsættende væske uden sædceller er udbrød .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.