hvorfor flerfødsler ske?

Tvillinger og trillinger er de mere almindelige type af flerfødsler , men der er også firlinger , quintuplets , og højere . Med fødslen af Dionne firlinger i 1934 , har interessen for flerfødsler dyrket , selvom mange mennesker ikke kan vide , hvorfor eller hvordan de opstår

Definition


En fødsel bliver en flerbarnsfødsel når mere end ét spædbarn er leveret. Den mest almindelige af de mange fødsler sker med tvillinger . Tvillinger tegner sig for omkring 95 procent af flerfødsler , ifølge March of Dimes hjemmeside . Andre flerfødsler omfatter trillinger , firlinger og quintuplets . Mere end fem babyer kan blive født på én gang , selv om chancerne for at dette sker , er endnu mere sjældne end flere fødsler allerede er . Den højeste mængde multipla at overleve mindreårighed have været octuplets , med kun to tilfælde i historien , ifølge CBC News .

Typer af detailhandelskæders


detailhandelskæder kan resultere i enten en opdeling af et æg eller befrugtning af flere æg , som noteres på Society of Obstetrikere og Gynækologer i Canada hjemmeside . Når et befrugtet æg deler sig efter befrugtningen , resulterer dette i en flerbarnsfødsel med fysisk og genetisk identiske børn . Med broderlig multipla , er hvert barn en særskilt befrugtet æg , hvilket gør børnene lignende genetisk som med en enkelt fødsel børn . Inden for de videregående flere grupper , er en kombination af de to mulige . For eksempel , i tilfælde af firlinger kan to af børnene kommer fra en enkelt æg , hvilket gør dem ens , mens de to andre kan være et resultat af individuelt befrugtede æg .

naturlige årsager


Flerfødsler kan forekomme naturligt i kvinder . I tilfælde af naturligt forekommende broderlige multipla , frigiver en kvinde flere æg i en ægløsning cyklus eller har mere end én ægløsning . Identiske multipla i naturlige omgivelser opstå som følge af en æg opdele en eller flere gange . Nogle kvinder har en genetisk disposition for at have multipla . Selskabet af Obstetrikere og Gynækologer Canadas rapport , at andre faktorer , der kan bidrage til flere fødsler omfatte menstruationssituation , samleje frekvens , sæsonen og orale præventionsmidler. Den March of Dimes hjemmeside tilføjer , at alder , vægt og race spiller en faktor såvel .

medicinske årsager


Medicinsk intervention bidrager til udviklingen af flere fødsler . Med udviklingen af in vitro- befrugtning , øgede mængden af flerfødsler . Andre former for fertilitetsbehandlinger og assisteret reproduktionsteknologi føre til en højere chance for flerfødsler forekommende . I disse medicinske fertilitetsbehandlinger , er en kvinde implanteret med flere befrugtede æg på én gang at sikre , at mindst ét embryon overlever .

Stigning i multiplum

Satsen for to fødsler er steget med 70 procent mellem 1980 og 1994 , mens antallet af trillinger eller flere steg firedoblet fra 1980 til 1998 . Den March of Dimes forlydender om, at stigningen i flerfødsler er delvis på grund af antallet af kvinder over 30 bliver gravid . Kvinder over 30 har en større chance for flere fødsler end andre kvinder . En anden årsag til stigningen i flere fødsler skyldes den øgede brug af fertilitetsbehandling . Omkring 44 procent af assisteret reproduktiv teknologi graviditeter ender i tvillinger , mens 5 procent resultere i trillinger eller højere .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.