hvad gør prævention gøre ?

Conception


Conception kræver flere begivenheder skal finde sted . Til at begynde med , sperm er nødt til at træde ind i skeden og rejser til livmoderhalsen . Dernæst er det nødvendigt at komme i kontakt med en moden æg og befrugte det . Det befrugtede æg har for at rejse til livmoderen og implantatet sig i livmoderens slimhinde , hvor det kan da udviklet sig til et foster . Der er mange forskellige metoder til svangerskabsforebyggelse og hver forsøge at forhindre forskellige trin i denne proces .

sæddræbende og Barrierer


Nogle prævention virker på at forebygge sæd får adgang til ægget . Nogle af disse metoder omfatter sæddræbende midler . Disse kemikalier , som kan komme i gelé eller skum form , arbejdet med at dræbe sperm , før de kan befrugte et æg . Andre metoder til svangerskabsforebyggelse blot arbejde for at forebygge sæd fra at få adgang til livmoderhalsen , også kendt som prævention barrierer . Disse hindringer , som omfatter kondomer og prævention svampe , blokere sperm og forhindre dem i at komme gennem skeden . Disse barrierer omfatter også medicin, der tykkere slim , at livmoderhalsen producerer , hvilket gør det sværere for sædcellerne at komme igennem . Disse former for prævention er typisk kaldes fysiske barrierer , mens sæddræbende kaldes kemiske barrierer .

Ifølge den amerikanske Kongres Obstetrikere og Gynækologer , selv om en enkelt barriere ikke er lige så effektiv som nogle andre metoder til prævention , er at kombinere en kemisk og fysisk barriere ( dvs. spermicide og en kondom ) stærkt effektive. En ulempe ved at bruge barrierer , er imidlertid, at de kan svigt eller brud . De er heller ikke effektive , hvis de ikke anvendes korrekt , hvilket kan kræve praksis og kontrol for at sikre , at den barriere er intakt .

hormonale metoder


Andre metoder til svangerskabsforebyggelse fokusere mere på kvindens reproduktive cyklus . Den kvindelige menstruationscyklus er ansvarlig for frigivelsen af modne æg , og derefter for den efterfølgende implantation af et befrugtet æg i livmoderen . Hormonal prævention arbejder på at forstyrre den nye hormonelle cyklus, der regulerer frigivelsen af modne æg og deres implantation . Hormonal prævention kan komme i form af et plaster , piller , ringe og injektioner . Disse metoder forårsage den stadige frigivelse af hormoner som østrogen og gestagen . Disse hormoner regulerer storhed og fald af andre hormoner , der giver en kvinde til at frigive et æg og være frugtbare .

Hormonelle prævention har den fordel, at være ekstremt effektive ( Family Health Initiative tyder på, at hormonal prævention er 99 procent effektiv , når de anvendes korrekt ) , kan de have visse bivirkninger ( såsom vægtøgning og en øget risiko for blodpropper ) . De har heller ikke beskytter mod seksuelt overførte sygdomme . Der er også en risiko for , at tage antibiotika kan forstyrre hormonelle præventionsmidler , hvilket gør dem mindre effektive .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.