hvordan er HPV indgået ?

seksuel kontakt


Human papillomavirus , eller HPV , er en seksuelt overført virus , der kan spredes fra person til person gennem en form for seksuel kontakt . Du behøver ikke engang at have samleje til kontrakt HPV , ifølge den amerikanske Food and Drug Administration . Vaginal samleje , analt samleje , oralsex eller enhver kontakt med kønsdelene på en person smittet med HPV er nok til at blive ramt .

åbent sår


Selvom det oftest overføres ved seksuel kontakt , nogle mennesker kan kontrakt HPV uden nogensinde at have sex eller være fysisk intim med en anden person . Den virus kan også indkøbes via en slags åben klippe eller øm i huden , ifølge Mayo Clinic . Åbningen i huden kan være så små , at du ikke engang se det, men det kan stadig være stor nok til at lade HPV ind i din krop .

mor til barn


Det er ualmindeligt , men Mayo Clinic siger , at gravide kvinder , der er smittet med HPV kan passere virus videre til deres barn i løbet af processen for levering . Barnet kan derefter kontrakt HPV og vise symptomer , enten i luftvejene eller på kønsdelene .

Beskyt dig selv


Den bedste måde at forebygge HPV er ved at være seksuelt sikkert og smart . Det betyder at afholde sig fra sex , eller , hvis du er seksuelt aktive , kun at have sex i et monogamt forhold . Brug altid en kondom-men selv der kan ikke altid forhindre HPV-og forsøger at minimere antallet af seksuelle partnere , som du har .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.