kan udøve & undgå stressede situationer forårsage erektil dysfunktion ?

Rejsningsproblemer


erektil dysfunktion henviser til en tilbagevendende og vedvarende tilstand , hvor en mand er ude af stand til at opnå eller opretholde en erektion under samleje . Der er flere årsager til erektil dysfunktion og læger ofte betragter det som en af de tidligste tegn på hjertesygdom . Hypertension, diabetes og fedme er også medvirkende faktorer ved erektil dysfunktion , som er livsstilsfaktorer som stress og motion .

fysiske og psykiske reaktion på stress


Stress får binyrerne til at frigive de hormoner cortisol og adrenalin i blodet . Cortisol stimulerer leveren til at frigive sukker til blodet , for hurtig energi . Adrenalin får blodkarrene til at snøre , øger pulsen og lukker ned i fordøjelsessystemet. Denne sekvens af begivenheder er kendt som kæmp-eller-flygt "responsen , og i fortiden, dette svar holdt os i live ved at give os den energi og styrke til at kæmpe mod en trussel eller trække sig tilbage i sikkerhed . I dag er vi mere tilbøjelige til at støde følelsesmæssige trusler , som ikke er let fjernes . Vi kan ikke kæmpe eller løbe væk fra ægteskabelige problemer eller stress på arbejdspladsen. Derfor er vi mere tilbøjelige til at tilbringe dage, uger og endog år i kæmp-eller-flugt . Over tid kan den vedvarende fysiske effekter af stress føre til fordøjelsesproblemer , forhøjet blodtryk , hjertesygdomme og endog diabetes . Vedvarende stress også stiller os i større risiko for depression og angst . Den følelsesmæssige og fysiske effekter af stress kan også forårsage erektil dysfunktion .

fysisk og psykisk reaktion i forbindelse med Motion


Motion kan faktisk afhjælpe stress ved at simulere den handling for at bekæmpe og flygter . Kroppen kan ikke kende forskel på en sabel-tand tiger og en psykotisk chef og vil derfor reagere på samme måde for begge . Omvendt , kan kroppen ikke kende forskel på at køre på et løbebånd og løber fra sagde tiger . Kroppen blot ved, at kroppen enten kæmper eller flygter truslen . Motion også løfter stemningen ved at frigive endorfiner-kroppens naturlige " feel good " hormoner . Derudover aerob træning betingelser kardiovaskulære system ved at gøre hjertet stærkere og lungerne mere effektive . Modstand motion øger stofskiftet , så vi forbrænder flere kalorier i hvile . Ved at forbedre vores humør , konditionering det kardiovaskulære system og hjælpe os med at opretholde en sund kropsvægt , kan udøve faktisk vende mange af de fysiske og psykologiske faktorer kendt for at forårsage erektil dysfunktion .

Stress , Motion og erektil dysfunktion


Øvelse og undgå stressende situationer ikke medfører erektil dysfunktion-de er faktisk blevet kendt for at gøre det modsatte , og Mayo Clinic fortalere både motion og stresshåndtering i behandlingen af erektil dysfunktion . Der er sjældne tilfælde, hvor alt for meget motion kan medføre et fald i testosteron niveauer-der kan påvirke libido-men det kræver flere timers kraftig motion om dagen . Motion er ikke kun en effektiv behandling , men kan faktisk forebygge erektil dysfunktion . I en undersøgelse , foretaget af den amerikanske Rådet om Motion , var mænd , der udøves kraftigt i 20 til 30 minutter mindre tilbøjelige til at have erektion problemer end inaktive mænd . University of California har også gennemført en undersøgelse, hvor 78 stillesiddende mænd rapporterede mere pålidelige seksuel funktion og hyppigere seksuel aktivitet efter at have udøvet en time om dagen , 3-4 gange om ugen .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.