virkningerne af prævention på teenagere

Ifølge en rapport fra studerende mod Destruktive beslutninger , mere end 46 procent af high school elever er seksuelt aktive . Af disse havde mere end 6 procent samleje , før de fylder 13 og mere end 14 procent har rapporteret at have samleje med mere end fire personer . Disse statistikker viser klart behovet for prævention blandt teenagere , men det er også vigtigt at vælge den rigtige type ved vejning af virkningerne af hvert .

Depo-Provera Shot


Depo-Provera er en hormonal injektion én gang hver tre måneder , eller 13 uger , for at undgå graviditet . Ifølge Center for Unge Piger 's Health , er det sikkert at modtage din skudt to uger før din planlagte udnævnelse .

En af de store bivirkninger af denne form for fødsel for teen piger er tab af knogletæthed , hvilket kunne føre til knogleskørhed , som du bliver ældre . Du får de mest knogletæthed i alderen 11 og 15 , som du fortsætter gennem puberteten . Center for Unge Kvinder Sundhedsstyrelsen anbefaler at vente to år efter din menstruationscyklus er begyndt at begynde at modtage dette billede .

Bortset fra knogletab , andre bivirkninger omfatter uregelmæssig menstruationscyklus . Dette kan betyde ingen cyklus for varigheden af dit skød , lettere og kortere perioder eller tungere og længere perioder . Du kan også tage på i vægt , får hovedpine eller lider af depression .

Prævention Pill


En bred vifte af piller findes , og de fleste af dem er en kombination piller . Dette betyder, at de indeholder hormonerne progesteron og østrogen . Disse hormoner forårsager slim at blive tykkere omkring livmoderen , hvilket gør det vanskeligt for sædcellerne at komme ind og befrugte ægget . Ifølge TeensHealth , selv nogle påvirker slimhinden i livmoderen , hvilket gør det vanskeligt for ægget at knytte sig til væggen af livmoderen .

Nogle af de mest almindelige bivirkninger en teenager kan opleve mens du tager p-piller omfatter ændringer i hendes humør , uregelmæssig menstruationscyklus , hovedpine , brystspænding , kvalme og svimmelhed . Hvis du ryger , har du også en øget risiko for at udvikle blodpropper , selv om dette er sjælden hos kvinder under 35 år .

Som TeensHealth stater , p- piller giver positive effekter. Disse omfatter lettere perioder , en forbedret teint , reduktion i menstruationssmerter og beskyttelse mod visse typer af kræft , som f. eks ovarie og endometrie .

sæddræbende


Disse kræver ikke en recept , i modsætning til p-piller og Depo-Provera shot . De kommer i mange forskellige former , herunder cremer , geléer , lotioner , svampe og stikpiller . Den vigtigste ingrediens i alle disse produkter er Nonoxynol -9 , et kemikalie, som neutraliserer og dræber sædceller , invaliderende dem, før de kan svømme til ægget .

Ifølge TeensHealth de vigtigste bivirkning af sæddræbende er irritation af din vagina og hud, der omgiver det . Selv om dette ikke kan lyde alvorlig , hvis den bruges på en regelmæssig basis , dette irritation gør det lettere for dig at blive smittet med seksuelt overførte sygdomme som HIV . De kemikalier i en sæddræbende creme kan forstyrre en teenager pige naturlige balance , hvilket resulterer i gentagne urinvejsinfektioner .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.