Hvor ofte gør kvinder får celleprøve ?

Celleprøve udføres med henblik på at opdage for livmoderhalskræft , som er en af de mest almindelige reproduktive kræftformer hos kvinder . Selv om dødeligheden fra livmoderhalskræft er faldet i løbet af året , bør celleprøve ikke blive forsømt. Faktisk , medmindre du er en af de få kvinder, der oplever symptomer på livmoderhalskræft ( blødning mellem perioder , smerter under samleje , eller en blodig og ildelugtende udflåd) , kan du ikke engang ved, du har det, medmindre du får en celleprøve eller begynde at vise mere skred tegn på sygdommen .

Procedure


Under en underlivsbetændelse eksamen , hvor en gynækolog eller anden læge, der undersøger en kvindes nedre anatomi , det er sædvane for en celleprøve , der skal gøres , samt . Bækken eksamen omfatter visuel og manuel fysisk undersøgelse af en kvindes bækken , vagina , vulva , livmoder og endetarm . Under den celleprøve fase af eksamen , vil en læge fjerne celler fra livmoderhalsen ( området stikker ud fra livmoderen ) . Disse celler bliver derefter sendt til et laboratorium for medicinsk vurdering .

Kvinder 18 til 39 Years Old


Kvinder i alderen 18 til 39 skal have en bækken eksamen og en celleprøve enten årligt eller hvert andet år . Men hvis var både livmoder og livmoderhalsen fjernes under en tidligere hysterektomi , er det ikke ualmindeligt , at kvinder vælger at give afkald på en celleprøve

Kvinder 40-. 65 Years Old


For kvinder i denne aldersgruppe , en årlig bækken eksamen og celleprøve er stærkt anbefales , men hvis en treårig periode med celleprøve er gået uden livmoderhalskræft tegn , vil lægerne sommetider foreslå at få testen en gang hver 2-3 år i stedet . Dette afhænger af kræft i familien samt kræft forhistorien for den enkelte at blive undersøgt .

Kvinder 65 år og ældre


Denne aldersgruppe bør følge samme celleprøve og bækken eksamen som 40 til 65 år gamle gruppe med en enkelt undtagelse : når en kvinde når 70 og ikke har haft en negativ celleprøve i 10 på hinanden følgende år , kan hun vælge at ikke have et andet. Imidlertid bør alle tidligere familie eller enkelte livmoderhalskræft historie tages i betragtning , når de foretager denne vigtige beslutning om at afholde sig fra fremtidige celleprøve test .

henstilling

Den første celleprøve test anbefales til alle, der har været seksuelt aktiv i mindst tre år eller har nået en alder af 21 .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.