hvad mener FSH niveauerne betyder ?

Kvinder og mænd er komplekse skabninger , især når det kommer til deres reproduktive systemer . Denne erklæring sikkert gælder , når det kommer til , hvad ens FSH-niveauer betyder . Niveauerne kan betyde to meget forskellige reproduktive stier for både mænd og kvinder

FSH Funktion


Follikelstimulerende hormon , eller FSH , som det er almindeligt er nævnt , er en endokrine system hormon produceret af mænd og kvinder . FSH udskilles fra hypofysen . Formålet med FSH hos kvinder , er at gøre, som navnet antyder , nemlig at stimulere væksten af folliklerne , men ikke bare noget follikler . FSH kvinder producerer er designet til at stimulere follikler i en kvindes æggestokke . I mellemtiden , FSH hos mænd er ansvarlig for korrekt udvikling af testiklerne . FSH mænd udskiller også indirekte påvirker en mands evne til at hjælpe modne sædceller til at overleve .

Betydningen af FSH


Tilstedeværelsen af tilstrækkelig FSH i en kvinde i hendes fødedygtige år er kritisk . Det skyldes, uden nok FSH til korrekt stimulere follikler i en æggestok , vil kvindens æg, der ikke modne . Hvis en æg ikke modne hver måned , vil det ikke blive frigivet , og ægløsning , hvilket er et krav , hvis graviditet ønskes , kan der ikke forekomme . Utilstrækkelig FSH niveauer kan også resultere i reproduktive spørgsmål for mænd . det kan være , men er ikke altid , en medvirkende faktor til mandlig infertilitet

FSH niveau Udsving


Da FSH-niveauer hos kvinder er relateret til modning af et æg til ægløsning , hvis indholdet af FSH i en kvindes krop svinger i løbet af måneden . FSH niveauerne stige før ægløsning og falde efter ægløsningen . I mellemtiden er den FSH niveauet hos mænd er eller bør være mere stabil fordi mænd løbende producerer sædceller . Med det sagt , at " normale " intervaller for FSH niveauerne , der måles i internationale enheder per liter (IE /L ) , er 5 til 15 IU /L for mænd og 30 til 50 IE /L ( på tidspunktet for ægløsningen ) for kvinder . FSH-niveauer over eller under de beløb ensbetydende med, at der kan være et problem med hormon-producerende kirtler eller andre systemer .

Høj FSH-niveauer


Som nævnt tidligere , kvinders FSH niveauerne svinger i løbet af hendes reproduktive cyklus . For en baseline vurdering , vil lægerne normalt gør en blodprøve mellem dag to og fem af en kvindes menstruationscyklus . Den normale FSH niveau interval for denne tid af en kvindes reproduktive cyklus er 5 til 20 IE /L. FSH-niveauer over dette område, er et tegn på at en kvinde har unormalt højt FSH-niveauer . En blodprøve kan bruges til at vurdere mænds FSH-niveauer så godt. Som stat tidligere , er FSH niveauer over 15 IE /L i en mand betragtes som høj . Med hensyn til frugtbarhed , kan en høj FSH indikerer starten på overgangsalderen , en hormonel ubalance eller forkert funktion af æggestokke eller testikler .

Lav FSH niveauer

En FSH niveau , der lever op til de intervaller , der er beskrevet ovenfor, er også tegn på , at et organ ikke kan fungere ordentligt . Det kan være et tegn på, kønsorganer ikke er ordentligt udviklet , eller at hypothalamus eller hypofysen producerer ikke hormoner efter behov . Med hensyn til frugtbarhed , kan et lavt FSH niveau medføre anovulation hos kvinder , og være en medvirkende årsag til lav sædkvalitet hos mænd .

Fakta

Evnen til at reproducere er ikke det eneste kropslige funktion, som kan blive påvirket af unormalt høj eller lav FSH-niveauer . Utilstrækkelig FSH niveauer kan være synderen bag forsinket eller unormal seksuel udvikling hos unge eller være den underliggende årsag til flere gonadotrope lidelser og andre sundhedsmæssige problemer . Derfor skal du ikke tøve med at kommunikere med en læge , hvis du mener, der kan være et problem .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.